Το «Σμυρνέικο Μινόρε» της Γλυκερίας στην ΕΡΤ

(ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ) Η ξεχωριστή παράσταση της Γλυκερίας μεταδόθηκε το Πάσχα από την ΕΡΤ.
Το «Σμυρνέικο Μινόρε» της Γλυκερίας στην ΕΡΤ Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Το «Σμυρνέικο Μινόρε» στο Παλλάς


Μονοπώλησε και πάλι το ενδιαφέρον η δημόσια τηλεόραση, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, όσον αφορά τα μουσικά προγράμματα που μεταδόθηκαν τις ημέρες του Πάσχα.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις, που παρουσιάστηκε τόσο την Κυριακή του Πάσχα από την ΕΡΤ 2, όσο και τη Δευτέρα από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1, ήταν το «Σμυρνέικο Μινόρε», με πρωταγωνίστρια την Γλυκερία και συνοδοιπόρους την Αρετή Κετιμέ, την Dilek Koc, τον Βασίλη Προδρόμου και μια καλοκουρντισμένη ορχήστρα, που απάρτιζαν οι μουσικοί: Γιώργος Ρόκας (μπουζούκι), Έφη Ζαΐτίδου (κανονάκι), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (λάφτα), Ζήσης Σκλαβουνάκης (βιολί), Αποστόλης Μαλλιάς (κλαρίνο), Κωνσταντίνος Φωτιάδης (κιθάρα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Πέτρος Πελέλης και Κώστας Μερετάκης (κρουστά), η Αρετή Κετιμέ έπαιξε σαντούρι και ο Βασίλης Προδρόμου μπαγλαμά. Χόρεψε ο Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας, τον ήχο φρόντισε ο Νίκος Ρούντος και τα φώτα ο Παναγιώτης Φερδινάλλης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν του Στέλιου Φωτιάδη.

Ο κύκλος των παραστάσεων με το «Σμυρνέικο Μινόρε» ξεκίνησε ουσιαστικά το 2012, με συναυλίες σε πολλές περιοχές της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σύρος κλπ.) και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία (αν μπορούμε να πούμε πως ολοκληρώθηκε) στο θέατρο Παλλάς στις 10 Μαρτίου 2017, όπου πραγματοποιήθηκε και η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας.

Η διεύθυνση παραγωγής ήταν του Γιώργου Στράγκα και η σκηνοθεσία του Στάθη Ρέππα. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συναυλία.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!