«Το πάθος και το λάθος» του Θανάση Γιώγλου στην «Αυλή των Χρωμάτων»

Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Βαγγέλης & Βασίλης Κορακάκης με την ορχήστρα του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/06/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το πάθος και το λάθος» - Αφιέρωμα στο βιβλίο του Θανάση Γιώγλου


Η εκπομπή «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου είναι αφιερωμένη στο πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου και ερευνητή Θανάση Γιώγλου, με τίτλο «Το πάθος και το λάθος - Κρυφές ιστορίες της ελληνικής δισκογραφίας», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ο Θανάσης Γιώγλου αφηγείται ιστορίες πίσω από αγαπημένα τραγούδια, τα οποία διαμόρφωσαν τη μουσική ιστορία του τόπου μας.

Λάθη, παραλήψεις, κομμένες εισαγωγές και ταξίμια που συναντάμε στις θρυλικές 45 στροφές και «κόπηκαν» στις νεότερες μετεγγραφές, άγνωστες πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφήσεις, λησμονημένα ονόματα μουσικών, αναδύονται μέσα από βαθιά έρευνα χρόνων.

Στη φιλόξενη αυλή, φίλοι και συνεργάτες του Θανάση Γιώγλου, άνθρωποι που αγαπούν με πάθος το ελληνικό τραγούδι και το υπηρετούν με πίστη και συνέπεια, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Ο αγαπημένος Βαγγέλης Κορακάκης, ο οποίος υπογράφει και την εισαγωγή του βιβλίου, ο δημοσιογράφος και εκδότης του βιβλίου, Θανάσης Συλιβός, ο ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ Σιδερής Πρίντεζης με τις «ανεξάντλητες» γνώσεις του, ο ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Λέντζος, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και μουσικός Αλέξης Βάκης, καθώς και η ιστορικός και πρόεδρος του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών, Ειρήνη Σαρίογλου.

Αγαπημένα τραγούδια ερμηνεύουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Σοφία Παπάζογλου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Βαγγέλης και ο νεότερος Βασίλης Κορακάκης με την ορχήστρα του.

Χορεύουν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Παραδοσιακοί Δρόμοι», με χοροδιδάσκαλο τον Θανάση Λάκκα.

Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι, τραγούδι), Θοδωρής Στούγιος (μπουζούκι), Άγης Παπαπαναγιώτου (κιθάρα), Παναγιώτης Τσίτσικας (κόντρα μπάσο), Γιάννης Καλαφατέλης (ακορντεόν).

Χορεύουν: Θανάσης Λάκκας, Θοδωρής Βιδάκης, Αθανάσιος Κατσαόνης, Δημήτρης Τζικούλης, Σταύρος Φερεντίνος, Κατερίνα Γερούση, Άννα Γκουλέτσα, Ευγενία Δενάζη, Γεωργία Τσεκούρα, Βάσια Τσιώπου.
DSC 4108
ΕΡΤ2
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, Ώρα 20:30

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση - αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!