Το «Καπνισμένο Τσουκάλι» των Γιάννη Ρίτσου & Χρήστου Λεοντή στην «Αφύλαχτη Διάβαση»

Απευθείας μετάδοση από το «Studio Αντώνης Κοντογεωργίου».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με αφορμή τον κύκλο των ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ για τους τόπους εκτοπισμού και εξορίας κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του προηγούμενου αιώνα, η εκπομπή «Αφύλαχτη Διάβαση» του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει ολόκληρο το έργο «Καπνισμένο Τσουκάλι», 70 χρόνια από την ολοκλήρωση της πρώτης γραφής του από τον Γιάννη Ρίτσο και 46 χρόνια από τη μελοποίησή του από τον Χρήστο Λεοντή.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά από το «Studio Αντώνης Κοντογεωργίου» (στούντιο Ε) της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Η δραματοποιημένη μορφή που θα παρουσιαστεί το έργο αναπτύχθηκε από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Παπαγιάννη.

Το «Καπνισμένο Τσουκάλι» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο από ερασιτέχνες ηθοποιούς του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαγιάννη. Συμμετέχουν ο συνθέτης του έργου, Χρήστος Λεοντής και η κόρη του ποιητή, Έρη Ρίτσου.
eri 1021x576
Ιδιαίτερη αναφορά θα πραγματοποιηθεί στο Κοντοπούλι Λήμνου, τόπος εξορίας κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου Πολέμου αλλά και τόπος γραφής του έργου από τον Γιάννη Ρίτσο, μέσα από την προσέγγιση κοινωνικών επιστημόνων και μέσα από υλικό τεκμηρίωσης από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Έρευνα - παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα FM 91.6 και 105.8

Info:


Σάββατο 13 Απριλίου 2019, ώρα 12:00-14:00
Live Streaming | Facebook

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης Διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!