Τι αλλάζει στον Μελωδία και τι έρχεται με τον Ελληνικό 93.2

Ο διευθυντής του «Μελωδία 99.2» Νίκος Νικολακόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του και αναλαμβάνει τα ηνία του «Ελληνικός 93.2» των Ανδρέα Κουρή και του Νίκου Χατζηνικολάου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τη θέση του Νικολακόπουλου στο «Μελωδία» αναλαμβάνει ο παραγωγός, εξέχουσα «φωνή» και «πυλώνας» του σταθμού, Δημήτρης Βραχνός, ο οποίος συντόνιζε και το playlist.

«Μελωδία 99.2»

O «Μελωδία 99.2» επί Νικολακόπουλου σημείωσε μεγάλη άνοδο και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας στην κατηγορία του, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Η «συνταγή» που αποδείχτηκε άκρως επιτυχημένη, αποτελείται από μπόλικη δόση παλιού και κλασικού ρεπερτορίου, ταιριαστό με το ύφος του σταθμού -τα καλύτερα των καλύτερων από τραγουδοποιούς και έντεχνο- συν καινούργια, διακριτικά, επιλεκτικά και στοχευμένα.

Ο Νικολακόπουλος όπως και στο Derti 98.6 και στο Sfera 102.2 αλλά και στον Freedom 88.9 τοποθετεί τους παραγωγούς στην υπηρεσία του playlist δίχως όμως και να τους αποστεώνει. Υπάρχουν ελαστικές συμπεριφορές και όρια και παραδόξως το πάντρεμα λειτουργεί… τουλάχιστον όσον αφορά τις μετρήσεις.

«Ελληνικός 93.2»

Η παρουσία του Νίκου Νικολακόπουλου στον «Ελληνικός 93.2» όπως και το εγχείρημα του όλου σταθμού, μπορούν να λειτουργήσουν δυναμικά στην ανάκαμψη και επαναπροσδιορισμό του καλού λαϊκού ρεπερτορίου στα ερτζιανά και όχι μόνο. Μέχρι πρότινος η δημιουργία και παραγωγή υποτάσσονταν στις ανάγκες των αθηναϊκών ραδιοφώνων. Μια τραγελαφική κατάσταση επικρατούσε, αφού συνθέτες και στιχουργοί, έγραφαν αναλόγως προκειμένου να έχουν, θεωρητικά πάντα, αυξημένες πιθανότητες να παιχτούν από συγκεκριμένους διαύλους. Το εντελώς αντίθετο δηλαδή απ’ ότι συνέβαινε τις παλαιότερες δεκαετίες. Άλλα βλέπετε πλέον οι «δίσκοι δεν πουλάνε», γι’ αυτό και τα όλα αυτά τα «ανορθόδοξα» νέα δεδομένα.

Ο Νίκος Νικολακόπουλος δικαίως θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους διευθυντές μουσικών σταθμών. Ξέρει καλά τη δουλειά του κι έχει ανεπτυγμένο αισθητήριο ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες του ευρέως κοινού. Απ’ όσο γνωρίζω είναι και καλός χαρακτήρας και συνεργάτης.

Περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει το νέο ξεκίνημά του μαζί με το «σώμα» ενός σταθμού που και εκδοτικά φέρει βαριές υπογραφές.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!