Θανάσης Παπακωνσταντίνου: «Του χρωστάω πολλά του Σωκράτη»

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ο τραγουδοποιός σε μια εκ βαθέων συνέντευξή του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου λίγο πριν τις παραστάσεις του με τον Σωκράτη Μάλαμα.


Ο Παπακωνσταντίνου μιλά για το δίσκο του με τον Μάλαμα, τη σχέση και τη συνεργασία τους, τα «χρέη» του σε αυτόν και όχι μόνο… Αν και όπως τονίζει:«τα καλύτερα του έχω δώσει, τον αφρό». 

Όλα αυτά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Δήμητρα Κόχιλα στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Μεσημέρι στο Δεύτερο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Παπακωνσταντίνου για τη βασική του διαφορά με τον Μάλαμα: «Ενώ εκείνος είναι αρκετά αλλοπαρμένος στην καθημερινότητά του, στα τραγούδια του είναι πιο συγκεκριμένος. Εγώ μάλλον είμαι το αντίθετο…». 

Ενδιαφέρον έχει η άποψη του Παπακωνσταντίνου για το τι είναι λαϊκό τραγούδι: «Αυτό που θα αγγίξει και έναν βαθιά διανοούμενο και τον πιο ανύποπτο άνθρωπο, κάποιον που δεν έχει φύγει απ’ το χωριό του, τη γιαγιά μου ας πούμε».

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μιλάει ακόμη για τα πρώτα χρόνια της δημιουργικής του πορείας, για τον Νίκο Παπάζογλου, τον Μάνο Λοΐζο και τον Μάνο Χατζιδάκι, το μέλλον της μουσικής δημιουργίας και την σχέση του με τα μουσικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Ακούστε όλη την εκπομπή ΕΔΩ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!