Τα βρετανικά ΜΜΕ αποθεώνουν την Ολίβια Κόλμαν για το Όσκαρ

Συγχαρητήρια και από την Μέι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/02/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Στη χθεσινή τελετή απονομής των βραβείων Oscar της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και στη διάκριση της Ολίβια Κόλμαν με το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη» αναφέρονται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που εμπνέονται από τη συγκινητική αντίδραση της πρωταγωνίστριας και τις δηλώσεις της κατά την παραλαβή του βραβείου της.

Συγχαρητήρια στην Ολίβια Κόλμαν απέστειλε με μήνυμά της στο twitter και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι: «Συγχαρητήρια στην Ολίβια Κόλμαν και σε όλους τους βραβευμένους και υποψήφιους Βρετανούς των φετινών Όσκαρ. Είστε σπουδαίοι πρεσβευτές του βρετανικού πολιτισμού στην παγκόσμια σκηνή» έγραψε.

Ο βρετανικός Τύπος επισημαίνει ότι η Ολίβια Κόλμαν κατάφερε να επικρατήσει ανάμεσα στις υπόλοιπες υποψήφιες, ακόμη και της Γκλεν Κλόουζ. Η εφημερίδα Times με τίτλο από τα λόγια της ηθοποιού «Πήρα Όσκαρ! Η Ολίβια Κόλμαν στέφθηκε καλύτερη ηθοποιός» γράφει ότι η Βρετανίδα ηθοποιός έκανε την πιο γοητευτική ομιλία της βραδιάς κατά τη βράβευσή της, μόλις συνήλθε από το σοκ και μπόρεσε να σταθεί στη σκηνή. Αναφέρει, επίσης, ότι παρόλο που έχει κερδίσει ήδη μία Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο Bafta για την ερμηνεία της στην ταινία «Η Ευνοούμενη», ήταν το αουτσάιντερ απέναντι στην υποψηφιότητα της Γκλεν Κλόουζ.

Το BBC αναφέρει για τη χθεσινή τελετή ότι ήταν έκπληξη τα βραβεία Α΄Γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και Καλύτερης Ταινίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Β΄ Ανδρικού Ρόλου για το «Πράσινο Βιβλίο». Σύμφωνα με το BBC, η Βρετανίδα ηθοποιός που έδειξε σοκαρισμένη όταν ακούστηκε το όνομά της για το βραβείο, γοήτευσε του θεατές με την αστεία και συγκινητική της ομιλία. Σύμφωνα με το BBC, η Κόλμαν γίνεται η πρώτη Βρετανίδα ηθοποιός που κερδίζει το βραβείο από το 2009 όταν έλαβε βραβείο η Κέιτ Ουίνσλετ και ότι το φαβορί για το βραβείο, Γκλεν Κλόουζ, στην ταινία «Η σύζυγος» έχει στο ιστορικό της εφτά υποψηφιότητες χωρίς βραβείο.

Η Independent με τίτλο «Η τελετή έκλεισε με σοκ, καθώς το Πράσινο Βιβλίο και η Ολίβια Κόλμαν θριάμβευσαν» γράφει ότι η νίκη της Κόλμαν έφερε και πάλι στο προσκήνιο την ταινία «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία αποκλείστηκε από τα υπόλοιπα βραβεία της βραδιάς. Το «Πράσινο βιβλίο», συνεχίζει, έλαβε το μεγαλύτερο βραβείο της τελετής, παρόλο που είχε ανταγωνιστές «μαμούθ» όπως «Η Ευνοούμενη», «Ρόμα» και η δημοφιλής «Μαύρος Πάνθηρας». Αναφέρεται και στη νίκη της Κόλμαν επί της υποψηφιότητας της Κλόουζ, αν και η τελευταία ήταν η επικρατέστερη.

Η εφημερίδα Guardian γράφει ότι «τα Όσκαρ επιφύλαξαν σοκ με τις μεγάλες νίκες του Πράσινου Βιβλίου και της Ολίβια Κόλμαν». Οι προβλέψεις που ήθελαν την Γκλεν Κλόουζ φαβορί έχασαν από τη νίκη της Ολίβια Κόλμαν στον ρόλο της βασίλισσας Άννας στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία είχε 10 υποψηφιότητες, αλλά έλαβε τελικά ένα βραβείο, αναφέρει.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!