Τα Στέκια - Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού: Το Συνεργείο Αυτοκινήτων

(TRAILER) Μια σειρά του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
I got a brand new car
And I like to drive real hard
I got a brand new car
And I'm feeling good so far

(Mick Jagger / Keith Richards)

Το αυτοκίνητο, με την έλευσή του στην Ελλάδα, όρισε (μαζί με το ποδόσφαιρο) το απόλυτο σύμβολο της ανδρικής ταυτότητας. Αυτή η παραδοχή μετέτρεψε αυτόματα το συνεργείο αυτοκινήτων ως τον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο.

Ο «μάστορας» που κληρονόμησε την τέχνη του από τον πατέρα, τον θείο, τον αδελφό ήταν ο οικοδεσπότης που μαζί με τους βοηθούς του δημιούργησαν μια «μικροκοινωνία», ένα ιερό άβατο στο οποίο δεσπόζει η αγάπη και το μεράκι για το αυτοκίνητο. Οι χώροι αυτοί από ελάχιστοι στην αρχή, αυξήθηκαν σημαντικά και εμφανίστηκαν σε κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας αλλά και της υπαίθρου στην συνέχεια. Σταδιακά, τα συνεργεία χωρίστηκαν στα γενικά, που εξυπηρετούσαν όλα τα αυτοκίνητα, στα εξειδικευμένα που ειδικεύονταν σε συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων και, τέλος, στα εξουσιοδοτημένα τα οποία εμφανίστηκαν πολύ αργότερα και όρισαν τα πιο «απρόσωπα» συνεργεία.

Την ώρα της επισκευής εκτός από τις συζητήσεις για τα εκάστοτε προβλήματα του «ασθενούς» που αποφαίνεται ο «γιατρός» δεν λείπουν τα σχόλια για το ποδόσφαιρο, την πολιτική, την οικονομία. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που οι σχέσεις ανάμεσα στον πελάτη και τον μάστορα από επαγγελματικές γίνονται προσωπικές! Έτσι τα αυτοσχέδια γλέντια και τα τσιμπούσια που στήνονται πρωταγωνιστούν σε αυτές τις μικρές καθημερινές γιορτές με τους μάστορες στον ρόλο του ύψιστου τελετάρχη!

Το συνεργείο σήμερα ορίζει έναν αταξικό χώρο για όλους, έναν τόπο όπου παρελαύνουν άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, αστοί και μικροαστοί, καλλιτέχνες και εργάτες! Για τους «μυημένους», ωστόσο, ορίζουν τα στέκια της εκδρομής, της αναψυχής και της ανθρωπογνωσίας!

Σε αυτήν την εκδρομή λοιπόν θα έχουμε ως «ξεναγούς» τους ανθρώπους των συνεργείων.

Στην παρέα θα βρίσκονται (αλφαβητικά) οι: Νίκος Αδαμόπουλος (Συνταξιούχος), Νίκος Αλεβιζόπουλος (Ιδιοκτήτης Συνεργείου), Χάρης Αλεβιζόπουλος (Ιδιοκτήτης Συνεργείου), Παναγιώτης Αντωνάκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος), Βαγγέλης Βεραντάκος (Μάστορας), Γιώργος Γιαννιώτης (Μουσικός), Θάνος Γκιουλετζής (Μουσικός), Κώστας Γκούμας (Moto RR GOUMAS, Μουσικός), Παντελής Γκούμας (Ιδιοκτήτης GOUMAS RACING), Γιάννης Ζάρρας (Δημόσιος Υπάλληλος), Κώστας Καλφόπουλος (Συγγραφέας), Γιάννης Καραγγέλης (Δημόσιος Υπάλληλος), Μανώλης Καραντίνης (Μουσικός), Ηλίας Καφάογλου (Δημοσιογράφος - Συγγραφέας), Όλγα Λαζαρίδη (Γραμματειακή Υποστήριξη), Απόστολος Μιχαήλ (Συλλέκτης - Ιδιοκτήτης Ιστορικών Αυτοκινήτων Classic Retro Cars), Ντίνος Μπιρμπιλόπουλος (Γιος Ιδιοκτήτη Συνεργείου), Βούλα Μπούζα (Σύντροφος Ντίνου Μπιρμπιλόπουλου), Ακριβή Παναγιωτοπούλου (Σύζυγος Φώτη Τσακίρογλου), Σοφία - Αλεξία Παπαζαφειροπούλου (Διδάσκουσα - Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ε.Μ.Π), Γιώργος Πετρόπουλος (Ιδιοκτήτης PETRO RETRO 911), Νίκος Πετρόπουλος (Ιδιοκτήτης PETRO RETRO 911), Κώστας Σοϊλές (Ιδιοκτήτης Ιστορικών Αυτοκινήτων), Φώτης Τσακίρογλου (Ιδιοκτήτης Συνεργείου).

Μια σειρά του Νίκου Τριανταφυλλίδη

4ος Κύκλος – Το Συνεργείο Αυτοκινήτων

Πρώτη τηλεοπτική προβολή την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 19.00 από την ΕΡΤ2

Δείτε το trailer

Συντελεστές Επεισοδίου


Αρχισυνταξία: Ηλιάνα Δανέζη
Οργάνωση παραγωγής: Στέφανος Ελπιζιώτης, Χρυσηίδα Τριανταφύλλου
Μουσική σήματος: Blaine L. Reininger
Σχεδιασμός τίτλων αρχής: Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου
Βοηθός Διευθυντή Φωτογραφίας: Γιάννης Νέλσον Εσκίογλου
Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας
Μιξάζ: Δημήτρης Μυγιάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Τάσος Κορωνάκης
Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κασιμάτης
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρίνα Δανέζη για τη Laika Productions
Σενάριο - σκηνοθεσία: Δημήτρης Κοτσέλης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!