Τα «παράπονα» και οι «καημοί» του Δημήτρη Χριστοδούλου

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα με τραγούδια από τη 30χρονη διαδρομή του σπουδαίου ποιητή και στιχουργού στη δισκογραφία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Σαν σήμερα…


Στις 5 Μαρτίου 1991 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο ποιητής Δημήτρης Χριστοδούλου. Είχε γεννηθεί το 1924 στο Μεταξουργείο…

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Χριστοδούλου


Με αυτή την αφορμή, την Τετάρτη 6 Μαρτίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, από τις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη στο μελοποιημένο έργο του Δημήτρη Χριστοδούλου, με τραγούδια που ηχογραφήθηκαν από το 1961, μέχρι το 1992, ένα χρόνο μετά τη «φυγή» του.

Η εκπομπή είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη θα ακουστούν τραγούδια από τη συνεργασία του Δημήτρη Χριστοδούλου με τον Μίκη Θεοδωράκη, θα ακολουθήσει μια ενότητα με επιλογές από τη μεγάλη συνεργασία του ποιητή με τον Γιώργο Ζαμπέτα, ο οποίος ήταν και ο συνθέτης που μελοποίησε τους περισσότερους στίχους του και το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με τραγούδια σε στίχους του Χριστοδούλου, σε μουσικές των Ζωρζ Μουστακί, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Μάνου Λοΐζου, Λίνου Κόκοτου, Βασίλη Παϊτέρη και Τάσου Γκρους.

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!