Τα «ξεχασμένα» 45άρια του Γιάννη Παπαϊωάννου

Όταν οι σπουδαίοι λαϊκοί ερμηνευτές τραγουδούσαν Γιάννη Παπαϊωάννου στις 45 στροφές.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Γεια σου Παπαϊωάννου αθάνατε!»


Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 18 Γενάρη του 1913 στην Κίο της Μικράς Ασίας και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 3 Αυγούστου του 1972.

Τιμώντας τη μνήμη του, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm στους 100,6, από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη στο σπουδαίο λαϊκό δημιουργό και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Στη δίωρη διάρκεια της εκπομπής θα ακούσουμε μια σειρά από λιγότερο γνωστά και ξεχασμένα τραγούδια που έγραψε ο Γιάννης Παπαϊωάννου και κυκλοφόρησαν στη δεκαετία του ‘60 σε δίσκους 45 στροφών, τραγουδισμένα από τους σημαντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές και ερμηνεύτριες της εποχής, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Αντώνης Ρεπάνης, η Πόλυ Πάνου, η Γιώτα Λύδια, η Καίτη Γκρέυ, η Μαίρη Λίντα, η Ρίτα Σακελλαρίου και άλλοι. Κάποια από αυτά ερμηνεύει με το μοναδικό του τρόπο ο ίδιος ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι αρκετά από αυτά τα τραγούδια δεν έχουν επανεκδοθεί σε μεγάλο δίσκο ή cd στα νεώτερα χρόνια…

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά ή εναλλακτικά σε αυτό το σύνδεσμο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!