Συγγνώμη ζητούν οι ομάδες μας από τους φιλάθλους

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Παίκτες, προπονητές, επιτελεία και διοικήσεις των ελληνικών ομάδων ζητούν συγνώμη από τους φιλάθλους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 1977 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Δημήτρη Μητροπάνου «Ερωτικά Λαϊκά». Ο ερμηνευτής βρισκόταν ήδη σε τροχιά καταξίωσης. Μόλις την προηγούμενη χρονιά με τα «Λαϊκά ‘76» είχε παρουσιάσει το Τραίνο, τις Καλαμιές, της Ζωής το μαγαζί, το Καλοκαίρια και χειμώνες.

Παιδί ακόμα, και μου προκαλούσε μεγάλη εντύπωση ότι ο Μητροπάνος και τα τραγούδια που απέδιδε αναμεταδίδονταν ταυτόχρονα τόσο από τους πειρατικούς, που πουλούσαν οικόπεδα με δόσεις, όσο και από το επίσημο κρατικό ραδιόφωνο. Ο Μητροπάνος είχε το χάρισμα να ακροβατεί μαεστρικά πάνω στις λεπτές διαχωριστικές γραμμές χωρίς να πέφτει απ’ το σκοινί, δίχως να βγαίνει ποτέ οφσάιντ. Στο μέταλλό του είχε και Στέλιο και Γρηγόρη. Δυτικός στις φόρμες του, νταλκαδιάρης στο μεδούλι της φωνής. Μοντέρνος για τα τότε δεδομένα του λαϊκού αλλά και στιβαρός μαζί. Με λίγα λόγια σχολή από μόνος του.

Στα «Ερωτικά Λαϊκά» τη ζημιά την έκανε το περίφημο Κουταλάκι (τι το θες) του Τάκη Μουσαφίρη. Η πρώτη πλευρά του δίσκου βινυλίου 33στροφών ξεκίναγε με ένα κομμάτι του Σπύρου Παπαβασιλείου και του Τάσου Οικονόμου:

Συγγνώμη, όσο δυνατά μπορώ
Σου ζητάω….

Συγγνώμη ζήτησε ο Χιμένεθ από τους παίκτες και τους συνεργάτες του, για την ανάρμοστη συμπεριφορά του που οδήγησε στην αποβολή του στο τέλος του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως έπρεπε να αποχαιρετήσει το γήπεδο πολύ νωρίτερα. «Μικρή» η συμπεριφορά του Ισπανού παρά το εύστοχο κοουτσάρισμά του στο ματς. Ο Μανόλο το έχει δει το έργο στο Ελλάντα στο παρελθόν, έχει σπουδάσει και διδαχθεί τις ιδιαιτερότητες των καταστάσεων. Όμως συχνά, επειδή το δια ταύτα, ξεπερνάει ακόμη και τις πιο λαμπρές φιλοδοξίες του, στις κρίσιμες στιγμές, «το χάνει». Θα μου πεις δεν θα είναι και μικρό πράγμα να πάρεις πρωτάθλημα και μάλιστα με μια ομάδα που το έχει στερηθεί εδώ και τόσα χρόνια. Αν το πετύχεις χρίζεσαι ήρωας και γράφεις ιστορία, ακόμα και στα ταπεινά της Ευρώπης. Μην ξεχνάμε πως από εδώ ξεκίνησε το αμόρε με τους τίτλους ο Βαλβέρδε αλλά και ο Ζαρντίμ και ο Σίλβα, και δείτε που «αγαπούν» τώρα.

Συγγνώμη με τον τρόπο του ζήτησε και ο Λουτσέσκου. Στη συνέντευξη τύπου μετά το ντέρμπυ έδωσε ρεσιτάλ ορθολογισμού και αφοπλιστικής ειλικρίνειας. Κι εκείνος φυσικά, γνωρίζει από πρώτο χέρι, πως αν τα πλάνα μείνουν στα λόγια και δεν συνοδευτούν από αποτελέσματα, οι διαβεβαιώσεις του γιου του προέδρου στα social media δεν θα έχουν το παραμικρό αντίκρισμα και μάλιστα σύντομα. Ρουμάνος είναι άλλωστε κι εδώ είναι Βαλκάνια.

Σε αντίθετο κλίμα ο Ουζουνίδης τα έχωσε στους παίκτες του ζητώντας ουσιαστικά τη Συγγνώμη τους «μέσα στο γήπεδο». Και ο Σκίμπε κάτι ανάλογο έπραξε με παραλήπτες την FIFA, για την τιμωρία του Μανωλά, λίγο πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Κροατία.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ευχής έργο θα ήταν ο Μάριο Μάντζουκιτς να ζητήσει Συγγνώμη και να μην τα καταφέρει με τη σειρά του να δώσει το παρών στον αγώνα… Μιλάμε για έναν παίκτη βαρόμετρο.

Επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ θα πρέπει να ζητήσουν Συγγνώμη για το ποδόσφαιρο που παρουσίασαν μέσα στο τερέν. Αντιστοίχως και οι συνοδοιπόροι τους του Λεβαδειακού και της Λαμίας που χτες έμειναν στο βολικό 0-0. Όμορφες οι πηγές στην Κρύα και εξαιρετικό σουβλάκι προβατίνας και όχι μόνο…

Μια ολόκληρη ζωή, Συγγνώμη…

*Το κείμενο προέρχεται από το σημερινό οπισθόφυλλο της Sportday (7-11-17) και είναι μια χορηγία της πίπας Herb.



Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!