Στο Μινόρε της Αυγής και τα μεγάλα τραγούδια του… λέμε ΝΑΙ!

Σπουδαίοι καλλιτέχνες αναβιώνουν την ατμόσφαιρα, το κλίμα, την αλήθεια, τη δύναμη αλλά και τα σπουδαία τραγούδια μιας τηλεοπτικής σειράς που έγραψε ιστορία στην τηλεόραση, τις καρδιές μας και τη δισκογραφία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ, και η Ναταλία Δραγούμη με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη ενώνουν δημιουργικά το χτες με το σήμερα, μεταφέροντας στις μέρες μας τη ρίζα και τους καρπούς του ρεμπέτικου και του κλασικού λαϊκού τραγουδιού.

Όλα αυτά την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 10 το βράδυ και απ' τη συχνότητα της ΕΡΤ1. 

Εικόνες μιας άλλης εποχής με προσωπικότητες που αποτέλεσαν τη μαγιά του θρυλικού «Μινόρε της Αυγής» αλλά και νεότερους καλλιτέχνες που γαλουχήθηκαν με το μύθο του.

Στο στούντιο η Λιζ Μεσθεναίου, σύντροφος του σκηνοθέτη της σειράς Φώτη Μεσθεναίου, και η Μελίτα Γκούφα κόρη του σπουδαίου σεναριογράφου Βαγγέλη Γκούφα και βέβαια η ξεχωριστή Αθηναϊκή Κομπανία που έντυσε μουσικά το θρύλο του «Μινόρε».

Ακόμη η Χαρά Αγγελούση, η περίφημη Χαρά του «Μινόρε της Αυγής» που μάγεψε τους τηλεθεατές με την αινιγματική ομορφιά και τη χάρη της, σε βαθμό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τα χρόνια του ’80 στην Αθήνα αλλά και την επαρχία.

Επίσης κοντά τους οι ερμηνευτές: Δήμητρα Κωστάκη, Κώστας Θωμόπουλος και οι ηθοποιοί: Κώστας Αρζόγλου,Κωνσταντίνος Μάνος, Τζένη Παπαδημητρίου, Ρένος Ρώτα, Ηρώ Πεκτέση, Αρετή Πασχάλη, Νίκη Βακάλη, Μαριαλένα Ροζάκη, Μαριάννα Μαυριανού και ο Τάσος Κοντόγιωργας.

Το «Μινόρε της Αυγής» και οι νέες προοπτικές του επανέρχονται δυναμικά στην επικαιρότητα την ίδια ώρα που το Ρεμπέτικο αναγνωρίζεται από την UNESCO και καταγράφεται επισήμως στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Και όπως χαρακτηριστικά κλείνει το ενημερωτικό δελτίο:

Σε αυτά τα τραγούδια και σε όσα αντιπροσωπεύουν, στην αληθινή διασκέδαση, στο γλέντι της ψυχής και των αισθήσεων, λέμε ΝΑΙ!

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη - Παναγιώτης Μπουγιούρης
Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης
Αρχισυνταξία: Κώστας Μπαλαχούτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Ματίκας
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Μάρα Χαρμαντά
Εκτέλεση παραγωγής: Studio Pixel

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!