Στα τραγούδια του Μίκη λέμε ΝΑΙ!

(PHOTOS) Σπουδαίοι ερμηνευτές και προσωπικότητες στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ!» που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/04/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα σε έναν κορυφαίο, με όλη τη σημασία της λέξης, δημιουργό, τον Μίκη Θεοδωράκη.


Ο Μίκης της Ελλάδας και του κόσμου μέσα από τα σημαντικότερα έργα του.

Ο λεβεντόκαρδος Κρητικός, ο χαρισματικός Έλληνας, ο Οικουμενικός καλλιτέχνης.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο: 

Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ ειδικά όταν αποδίδονται από σπουδαίους ερμηνευτές στενά συνδεδεμένους με το ύφος αλλά και το ήθος του Μίκη, όπως οι: Μανώλης Λιδάκης, Καλλιόπη Βέτα, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Αναστασία Ζαννή, Κλεονίκη Δεμίρη, Νίκη Ντουσιοπούλου, Μαίρη Δούτση.

Δημιουργίες που ένωσαν Ανατολή και Δύση, έφεραν τους ποιητές στα χείλη των πολλών, έσμιξαν το λόγο και τις μελωδίες με την κοινωνία, άλλαξαν τη μοίρα της μουσικής και του τόπου μας.

Τους τραγουδιστές πλαισιώνουν προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, άνθρωποι που γνωρίζουν σε βάθος το μεγαλείο της τέχνης και του ανθρώπου, Θεοδωράκη: ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Λιάνης, ο Μηνάς Βιντιάδης, ο Ευθύμης Ναυρίδης, ο Γιώργος Λογοθέτης, ο Κοσμάς Παυλόπουλος, η Μπράχα Κοέν, η Νίκη Παλικαράκη και ο Χρήστος Παπανικολάου.

Στιγμές μουσικής ομορφιάς και ευαισθησίας, διασκέδαση αλλά με αξιώσεις, γλέντι της καρδιάς και των αισθήσεων, ψυχαγωγία αληθινή.

Η εκπομπή θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 10 το βράδυ στην ΕΡΤ1.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!