«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»: Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη

(PHOTOS) Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη»


Η ΕΡΤ και η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι», που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος, δεν ξεχνούν τους μεγάλους της ελληνικής μουσικής.

Ειδικότερα, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, ο «αρχάγγελος της Κρήτης», Νίκος Ξυλούρης, ξαναζεί μέσα από τα τραγούδια του και από τους καλλιτέχνες που τιμούν τη μνήμη του, μέσα από την αγάπη των δικών του ανθρώπων και των συνεργατών του, μέσα από τις ιστορίες που ακούγονται και κυρίως μέσα από την αγάπη του λαού που και ο ίδιος τόσο αγάπησε και τραγούδησε.

«Οδηγοί» σ’ αυτό το συγκινητικό ταξίδι στη ζωή του μεγάλου Κρητικού λυράρη και τραγουδιστή, η σύντροφος της ζωής του Ουρανία Ξυλούρη και ο συνθέτης Λουκάς Θάνος, που έγραψε τα τραγούδια στον τελευταίο του δίσκο. Για το φαινόμενο Νίκος Ξυλούρης μιλά στην εκπομπή ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Ο Νίκος Ξυλούρης και τρία ποιήματα», Σταύρος Στρατηγάκος.

Στη σκηνή, για να τραγουδήσουν τα τραγούδια του, εκπρόσωποι της παλιάς αλλά και της νέας γενιάς, όπως ο τραγουδιστής και φίλος του Ξυλούρη, Λάκης Χαλκιάς, ο Βασίλης Λέκκας, η Γεωργία Νταγάκη, η Πολυξένη Καράκογλου, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο Βασίλης Προδρόμου, ο Μάνος Παπαδάκης, ο Παναγιώτης Σκουλάς και η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου.

Χορεύει η ομάδα των ερευνητών της κρητικής μουσικής και χορευτών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη.

Στην παρέα επίσης, οι ηθοποιοί: Νίκος Βερλέκης, Βίκυ Μαραγκάκη, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Έλενα Μεντζέλου και Νικολέτα Παπαδοπουλου.

Για την αγάπη του Νίκου Ξυλούρη για τον ΟΦΗ μιλάει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Νίκος Γκουλής, ενώ για την έμπνευση που προσφέρει ακόμη στη νεολαία, μιλάει ο πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, Παναγιώτης Τζιράκης.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στις 22:00 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι» τιμά τον «αρχάγγελο της Κρήτης», Νίκο Ξυλούρη, και γεμίζει τις οθόνες με μουσικές, μνήμες και συγκίνηση.

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης
Διεύθυνση ορχήστρας: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης
Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Φιλιούση

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!