Σαν πλανόδιο τσίρκο, ΠΑΟ & ΠΑΟΚ στην Καλογρέζα

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Μια φορά μου γεννούσες ένα πάθος παράφορο…Τώρα παίζεις παιχνίδι που μ’ αφήνει αδιάφορο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 1996 ο Δημήτρης Μητροπάνος συναντούσε τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Άλκη Αλκαίο. Καρπός της σύμπραξής τους ο εξαιρετικός δίσκος «Στου αιώνα την παράγκα». Τα λεφτά όλα τα πήρε ένα «κουτσό» ζεϊμπέκικο, η διάσημη Ρόζα. Ένα ακόμη κομμάτι που εκτυλίσσονταν στα 9/8 κέρδισε τη μάχη με τον χρόνο, το Πάντα γελαστοί, όπως βέβαια συνολικά και όλη η εργασία.

Το άλμπουμ αυτό, έδωσε στο Μητροπάνο το πηγαίο και φρέσκο αίμα που αναζητούσε η φωνή του στους νέους καιρούς, μετά από μια μεγάλη διαδρομή, και την παρέμβαση του Μάριου Τόκα που είχε προηγηθεί.

Ο Θάνος Μικρούστικος θα μου εμπιστευθεί, μεταξύ άλλων, σε συνεντεύξεις που μου παραχώρησε:

«Αποφασίστηκε να γίνει ο δίσκος με το Μητροπάνο, Μάρτη του ’96. Τον είδα 4-5 φορές κι αγαπηθήκαμε αμέσως... Γιατί πατάει και τρίζει η γη ρε παιδί μου, γίνεται σεισμός 9 ρίχτερ! Βγαίνει το βουνό, βγαίνει η θάλασσα, βγαίνει η χώρα, βγαίνει το σύμπαν ολόκληρο μέσα απ’ αυτή τη φωνή η οποία περιέχει αυτά. Τώρα τι είδους μαγικά πράγματα είναι αυτά, πού να ξέρω. Είναι μαγικά όμως!».

Ανάμεσα στο τραγούδια του δίσκου, κι ένα που μιλούσε για το πλανόδιο τσίρκο μιας ζωής…

Ελλάδα, Τούμπα, Αλκαζάρ και Καλογρέζα μου

Στο κλειστό της Καλογρέζας η ΑΕΚ πέτυχε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Άμεση η αντίδραση του ηγέτη των πρασίνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως συνηθίζει, με την αφίσα του Τσίρκου Medrano. Ενός φημισμένου δηλαδή τσίρκου που κάνει μόνιμες στάσεις στα ταξίδια του και στην Ελλάδα… Δύσκολη υπόθεση να φτιάξεις ένα καλό τσίρκο. Όπως και μια σπουδαία ομάδα. Και πάλι αν το πετύχεις, δε σημαίνει πως πάντα θα έχεις επιτυχία. Ειδικά στον αθλητισμό που παίζουν και οι άλλοι, και κυρίως σε αγώνες μία κι έξω…

Στο ανοικτό της Καλογρέζας ο ΠΑΟΚ παρουσίασε την εικόνα ενός «Πλανόδιου Τσίρκου» που δεν είχε καμία σχέση με το… καλοδομημένο Medrano.

Ο Λουτσέσκου τα είπε όλα με τις δηλώσεις του για τα ματς που δίνει η ομάδα του στην Αθήνα, μόνο που θα πρέπει να σκεφτεί τι κάνει κι εκείνος. Τόσο στην προετοιμασία ενόψει ανάλογων κομβικών αναμετρήσεων όσο και κατά τη διάρκειά τους. Το δώρο του Αραούχο δεν το εκμεταλλεύτηκαν στιγμή, ούτε ο ίδιος ούτε και οι παίκτες του.

Φαντάζομαι πως στο… Medrano, όταν οι εκπαιδευτές δεν μπορούν να εκπαιδεύσουν σωστά τους αθλητές και τα ζώα, μάλλον αντικαθίστανται. Διαφορετικά αν νομίζει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει τους στόχους του νικώντας μόνο στη Σαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, κάνει σίγουρα λάθος.
Για τον Δικέφαλο του Βορρά μιλάμε και όχι για την Ξάνθη.

Ο Ρουμάνος το ξέρει το τόπι και η στελέχωση της ομάδας έγινε μετ’ εμποδίων, όμως έως ένα βαθμό έχει και αυτός τις ευθύνες του. Αν δεν νικάς αυτήν την κουρασμένη ΑΕΚ που με το καλημέρα μένει με δέκα, πότε περιμένεις να κερδίσεις. Κακά τα ψέματα, την παράσταση αν δεν μπορείς να την πάρεις πάνω σου, θα την διευθύνει κάποιος άλλος… Και η ηγεσία των Θεσσαλονικιών και τα πέριξ αυτής, δεν φημίζονται για την ορθολογική ψυχραιμία τους.

Ο Χιμένεθ, αντίθετα, τα πηγαίνει καλύτερα, αφού έμαθε απ’ το παλαιότερο πέρασμά του στον ίδιο θίασο, αλλά και οι παίκτες της Ένωσης δείχνουν να «φτιάχνονται» με τα σημαντικά παιχνίδια…

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός επιστρέφει, κερδίζοντας τους «μικρούς» και τον… ΠΑΟΚ.

Για τον «τρόπο» του τελευταίου, μεταφορικά βέβαια, ο Αλκαίος γράφει στο «Τσίρκο» του:

Μια φορά μου γεννούσες ένα πάθος παράφορο
Τώρα παίζεις παιχνίδι που μ’ αφήνει αδιάφορο

*Το κείμενο προέρχεται από το σημερινό οπισθόφυλλο της Sportday (6-11-17) και είναι μια χορηγία της πίπας Herb.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!