Ποιον μάγκα του Παναθηναϊκού θαυμάζουν οι Ολυμπιακοί

Φαντάζομαι πως και οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι αλλά και η οικογένεια του Ολυμπιακού θα θαυμάζει τη «μαγκιά» του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O Στέφανος Κιουπρούλης γνωστός ως Νάκος αλλά και Χοντρονάκος, για πολλά χρόνια λειτούργησε δυναμικά στα ρεμπέτικα στέκια της Σαλονίκης. Πρόσφυγας στην καταγωγή με το μπουζουκάκι του από τα χρόνια του ’60 μέχρι και τον Ιούνιο του 1998 που έφυγε απ’ τη ζωή γλέντησε κόσμο και ντουνιά με τις πενιές και τα τραγούδια του.

Ο Νάκος ξεχώρισε για την αυθεντικότητά του και τον ωραίο αφτιασίδωτο τρόπο του. Ερμήνευε με χρώματα απ’ τον Τσαουσάκη και τον Μάρκο άσματα μερακλίδικα, μποέμικα της χαράς, του γλεντιού, της πίκρας και των απόκληρων.

Μαζί με τη Μαριώ αποτέλεσαν για δύο δεκαετίες ένα δίδυμο που άφησε έντονα χνάρια στους γλεντζέδες της συμπρωτεύουσας και όχι μόνο. Ο Χοντρονάκος με τη δισκογραφία δεν είχε πολλές «παρτίδες» έγραψε όμως και ο ίδιος ορισμένα κομμάτια που είχαν γίνει επιτυχίες προτού καν δισκογραφηθούν και που ακόμα και σήμερα έχουνε πέραση. Ανάμεσά τους τα: Θεία δώρα, Θέλω πολλές, Κάτι θα ήπιε ο Θεός, Του μ@@@ιού το γλωσσίδι και βέβαια το πιο διάσημό του Ο μάγκας ξεχωρίζει:

Πράξεις καλές αν κάνεις
Σωστά αν θα μιλάς
Μάγκα θα σε φωνάζουν
Σωστά να περπατάς.

Ο μάγκας ξεχωρίζει… από τη συμπεριφορά του τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα. Κι ο Μαρίνος Ουζουνίδης όταν είδε πως άρχιζε το ματς να μοιάζει πολιορκία του Δράμαλη και την πρόκριση όνειρο απατηλό έκανε τις πράξεις που έπρεπε κι έτσι ο Παναθηναϊκός περπατάει με το κεφάλι ψηλά στην Ευρώπη.
Ο Eλληνας νοικοκύρης τεχνικός, με γοργές κινήσεις αντικατέστησε τη νέα φίρμα-μεταγραφή της ομάδας και το πουλέν του και άλλαξε θέσεις και τακτική μες στο γήπεδο. Χάρις και σε όσα έχει στεριώσει με την παρουσία του στον σύλλογο αλλά και την αγωνιστικότητα των αθλητών του κατάφερε να γυρίσει ένα ματς που όλα έδειχναν πως πήγαινε να στραβώσει ανεπιστρεπτί για το «τριφύλλι».

Φαίνεται πως και η θεά τύχη εκτίμησε τις προσπάθειές του και στάθηκε στο πλευρό της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός παίζει στα όριά του, τα οποία είναι σχετικά περιορισμένα, αλλά έχει φιλότιμο και χαρακτήρα που διευρύνουν το μέγεθός τους. Στο βάθος μιας χρονιάς  με πολλαπλές υποχρεώσεις ίσως προδοθεί απ’ το όχι και τόσο πλούσιο «οπλοστάσιό» του γι’ αυτό και χρειάζεται ενίσχυση. Πάντως με το σπαθί του πήρε την εκδίκησή του απ’ την Γκαμπάλα…

Τι σκορ μπορεί κάνει μάγκα τον ΠΑΟΚ αλλά εδώ έχουμε προβλήματα σοβαρά, που όπως συνήθως συμβαίνει, μια νίκη τα καλύπτει. Μόνο που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη πώς αυτή επιτυγχάνεται. Αν είναι δηλαδή προϊόν συλλογικής προσπάθειας ή αν βασίζεται απλά σε κάποιες εξάρσεις και στο ταλέντο ορισμένων παικτών σε συνδυασμό με την αδυναμία των αντιπάλων.

Ακόμη κι ο «γεμάτος» Ολυμπιακός δεν είναι τόσο γεμάτος όσο νομίζουν οι άνθρωποί του και οι φανατικοί υποστηρικτές του. Αν δεν μπορείς να κλείσεις στο Καραϊσκάκη, με ψυχή και αποφασιστικότητα, έναν αγώνα που έχεις προηγηθεί εκτός έδρας με 3-1 και περιμένεις τα γενναιόδωρα δώρα του
αντιπάλου για να περάσεις… κλάφτα Χαράλαμπε.  

Και πήγε και τόσος κόσμος στο Φάληρο. Ναι η Παρτίζαν είναι καλή ομάδα αλλά δεν είναι και η Μπαρτσελόνα… Φαντάζομαι πως κα οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι αλλά και η οικογένεια του Ολυμπιακού θα θαυμάζει τη «μαγκιά» του Ουζουνίδη, που παραλίγο να ήταν και προπονητής του Θρύλου. Γιατί…

Μάγκας θα πει κιμπάρης
Μάγκας θα πει σωστός

...μπάλα μετά μουσικής

Το άρθρο προέρχεται από το οπισθόφυλλο της Sportday (4/8/2017) και είναι μια χορηγία του cer’ 8 (τσερότο). Μπορείτε να το διαβάσετε και μέσα από το pdf που ακολουθεί.
Συνημμένα αρχεία:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!