Ποιοι παραγωγοί «παίζουν» στο «Mikis Radio»;

Γιώργος Λογοθέτης και Θανάσης Γιώγλου συνδράμουν στην προσπάθεια του διαδικτυακού ραδιοφώνου που δημιουργήθηκε για τον Μίκη Θεοδωράκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ένα ραδιόφωνο για τον Μίκη


Όπως γράψαμε πριν από λίγες ημέρες, από τις 5 Νοεμβρίου 2017 λειτουργεί ένα πρωτότυπο διαδικτυακό ραδιόφωνο, που για 24 ώρες τη μέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, παρουσιάζει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από μουσική, συνεντεύξεις και αφιερώματα.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων ο εμπνευστής και δημιουργός του «Mikis Radiο» Νίκος Θεοδωράκης «μια σκέψη δύο χρόνων γίνεται πραγματικότητα καταρχήν ως ιντερνετικό ραδιόφωνο», ενώ «σε αυτή την προσπάθεια υπάρχει ο Μίκης μέσα από τις συμβουλές τις παρατηρήσεις του και την μεγάλη αμέριστη στήριξη».

Προσθέτοντας εθελοντικά τη δική τους συνδρομή στο ξεκίνημα του ραδιοφώνου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας ο Γιώργος Λογοθέτης κι ο ερευνητής της ελληνικής μουσικής, ραδιοφωνικός παραγωγός και συνεργάτης μας στο Οgdoo.gr Θανάσης Γιώγλου ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με το «Mikis Radio».
esoterikigioglou

«Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα»


Από την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα και σε επανάληψη κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 9 το βράδυ ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λογοθέτης παρουσιάζει τη δική του εκπομπή που βασίζεται στο βιβλίο του «Μίκης Θεοδωράκης - Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα», που πρωτοεκδόθηκε το 2004 και πριν από ένα χρόνο κυκλοφόρησε παράλληλα στη ρώσικη γλώσσα καθώς και σε ανανεωμένη ελληνική έκδοση.

Στον πρόλογο του βιβλίου ο Μίκης Θεοδωράκης γράφει τα εξής για τον συγγραφέα: «Ο Γιώργος Λογοθέτης δούλεψε με γνώση, σύστημα, φαντασία και προπαντός με αγάπη... Και θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατίδημιούργησε ένα αληθινό μνημείο, καταγράφοντας συγχρόνως ένα ζωντανό τμήμα της αδυσώπητης πορείας, με τα πάνω της και με τα κάτω της, που όμως ήταν ειλικρινής και αληθινή, αφού διαμόρφωσε εμάς αλλά και τον κόσμο. Αυτή είναι η Ελλάδα. Κι εμείς έτσι την ζήσαμε. Και το βιβλίο, είναι ο καθρέφτης που οι Έλληνες, μπορούν να δουν τα πρόσωπά τους…».

«Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο»


Παράλληλα από την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ και κάθε Πέμπτη και Σάββατο την ίδια ώρα σε επανάληψη, θα αναμεταδίδονται από το «Μikis Radio» τα αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη, που πραγματοποιήθηκαν από τον Θανάση Γιώγλου στο πλαίσιο της εκπομπής του «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης (100,6 fm), από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα, ενώ για τη συνέχεια αναμένεται μια νέα σειρά αφιερωμάτων στο έργο του Μίκη. Θυμίζουμε πως τον Νοέμβριο του 2007 ο Μίκης Θεοδωράκης παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στον Θανάση Γιώγλου, που δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό «Πολίτης Κ» του Δήμου Καλαμαριάς και επαναδημοσιεύθηκε στο Ogdoo.gr, ενώ το 2016 συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη «Διάλογοι στο λυκόφως - 90 συνεντεύξεις», που περιλαμβάνει 90 συνεντεύξεις του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 2003 - 2015, που επιλέχθηκαν από τον ίδιο τον συνθέτη.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ζωντανά το «Mikis Radio».

Στις 19 Ιανουαρίου ο Γιώργος Λογοθέτης παρουσίασε το «Mikis Radio» στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ 3 «Επικοινωνία» με τη Δώρα Αυγέρη και τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου. Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!