Παραδοσιακό γλέντι με τους Π. Λάλεζα, οικογένεια Φιλιππίδη και Δ. Σταθακόπουλο

(PHOTOS) «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου γιορτάζει τη Τσικνοπέμπτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
23/02/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

«Παραδοσιακό γλέντι με τους Παναγιώτη Λάλεζα, οικογένεια Φιλιππίδη και Δημήτρη Σταθακόπουλο»


«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη και παρουσιάζει ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα γεμάτο μνήμες, εικόνες, μυρωδιές…

Ο αγαπημένος και ακάματος ερμηνευτής του δημοτικού μας τραγουδιού Παναγιώτης Λάλεζας, η οικογένεια Φιλιππίδη με τη μεγάλη συνεισφορά στην ελληνική παράδοση και ο Δημήτρης Σταθακόπουλος με τις έγκυρες εθνολογικές και μουσικολογικές του γνώσεις, σας προσκαλούν σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι!

Η Λευκοθέα Φιλιππίδη με την κελαρυστή φωνή της στέκεται άξια δίπλα στον πατέρα της Νίκο, κορυφαίο κλαρινίστα, ο οποίος έχει κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου με τη σεμνότητα και τις ιδιαίτερες δεξιότητές του, ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης με το λαούτο του, διακρίνεται για τη συνέπεια και τη σταθερότητά του μέσα στις δεκαετίες.

Αγαπημένα τραγούδια από τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Ρούμελη, τον Μωριά και τα νησιά μας, θα σας κρατήσουν συντροφιά και θα σας διασκεδάσουν με την ασύγκριτη μουσική ποικιλία της ελληνικής παράδοσης.

Κοντά επίσης, ο χοροδιδάσκαλος - καθηγητής Φυσικής Αγωγής Νίκος Θωμάς και τα μέλη του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Πέτρου Γ. Ζήση, χορεύουν με την ψυχή τους και σκορπούν κέφι και ευδαιμονία!

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Φιλιππίδης (κλαρίνο), Βασίλης Αθανασιάς (βιολί), Κώστας Φιλιππίδης (λαούτο), Μιχάλης Μπακάλης (κρουστά).
DSC 8339
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, στις 21:00

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση - αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!