Παναθηναϊκός: Κατεδαφίζεται, πωλούνται υλικά!

… αλλά έχουν κι άλλοι σειρά!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 1963 ο Πέτρος Αναγνωστάκης βρισκόταν στις μεγάλες τους δόξες. Συναισθηματικός ερμηνευτής, με ωραία εμφάνιση, φινετσάτο χτένισμα και λεπτό, σαν γραμμή πάνω απ’ τα χείλη μουστακάκι, ράγιζε καρδιές. Είχε ήδη γνωρίσει επιτυχίες στο πλευρό του Γιώργου Ζαμπέτα και πλέον φιγουράριζε δυναμικά σαν ανερχόμενο πρώτο όνομα τόσο στην δισκογραφία όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις.

Ο Μανιάτης, αλλά μεγαλωμένος στον Πειραιά, Αναγνωστάκης, έδρεπε δάφνες στην Odeon/ Parlophone (μετέπειτα Minos) σημειώνοντας απανωτά σουξέ με δημιουργίες του Δερβενιώτη, του Μπακάλη, του Γκούτη, του Μανισαλή, του Μαρκάκη και άλλων μαστόρων.
Ποιος δεν ξέρει τα: Σε μια νύχτα μου ‘χεις κάνει, Δέκα συμβουλές, Πληγωμένοι κι οι δυο, Πληροφορίες κακές, Οι αναμνήσεις, Μεγάλη θλίψη, Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου, Περπατώ και σφυρίζω θλιμμένα, Δεν ανθίζουν λουλούδια.
Ανάμεσα στα τραγούδια του Αναγνωστάκη, εκείνης της περιόδου, που ξεχώρισαν στην εποχή τους αλλά δεν κέρδισαν και τη μάχη και το χρόνο, ήταν κι ένα που έφερε τον ευφάνταστο λόγο του Κώστα Βίρβου…

Κατεδαφίζεται , πωλούνται υλικά
γράφει το σπίτι που ήταν άλλοτε φωλιά μας

Αυτή είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό που μοιραία οδηγεί νομοτελειακά στο γκρέμισμα της ιστορικής αρμάδας. Αγωνιστικά η ομάδα είχε ήδη ξεπεράσει τα όρια της και πάλευε να σώσει τα άσωστα. Σε κάποιες περιπτώσεις η πυγμή του Ουζουνίδη και η φλόγα των παικτών κατάφεραν να μασκαρέψουν τα προβλήματα και να ξεγελάσουν ιθύνοντες και κόσμο, πως ο σύλλογος θα μπορούσε ένα γλυτώσει στις συμπληγάδες, μέχρι να συμβεί ένα θαύμα. Μόνο που ακόμη και αυτά, στις μέρες, έχουν υποστεί μνημόνιο… Μια ήττα από τον επίσης λαβωμένο Πανιώνιο ήταν ικανή να φέρει κλίμα διάλυσης εντός και εκτός τερέν.

Ο πράσινος λαός που στεκόταν αλληλέγγυος στην προσπάθεια τεχνικών και αθλητών παρέχοντας πολύτιμο στηρίγματα στο Παναθηναϊκό οικοδόμημα, δεν άντεξε μια ακόμα πληγή, και διχάστηκε… δίχως ουσία.

Η επόμενη αγωνιστική φέρνει τους πράσινους αντιμέτωπους με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που αυτή τη φορά θα ‘ναι γεμάτη κόσμο… Μπάλα είναι, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να κρατηθεί όρθιο το τριφύλλι εκεί. Και τότε και η βαθμολογία, μαζί με λειψά φράγκα και τη γενικότερη αποψίλωση και απαξίωση θα επιταχύνουν την κατεδάφιση.

Ανάλογη κατρακύλα στον βαθμολογική πίνακα, έχει υποστεί και ο Λεβαδειακός. Η φωτοβολίδα του δεν κράτησε και δείχνει να χάνει γρήγορα τη λάμψη της. Οι Βοιωτοί θα πρέπει να αρχίσουν να προβληματίζονται καθώς το πρόγραμμα, τους φέρνει στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, που σήμερα δοκιμάζεται με τον ουραγό Πλατανιά στην Κρήτη.

Τα λέω αυτά γιατί πέρα απ’ την αριθμητική, η ομάδα της Λειβαδιάς, στη μάχη με την ΑΕΚ έμοιαζε θαμπή όσο ποτέ. Αντίθετα η Ένωση, με το ταλέντο κάποιων παικτών της και τη δίψα τους, κέρδισε δίκαια. Συνήθως πριν από σημαντικές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις οι αθλητές έχουν «θεματάκια» να συγκεντρωθούν στους ντόπιους αγώνες. Τέτοιοι κίνδυνοι όμως δεν προέκυψαν για τους κιτρινόμαυρους χάρις βέβαια και τη συμβολή των αντιπάλων τους.

Στο περίεργο ελληνικό πρωτάθλημα, που ειδικά φέτος λόγω και της προσγείωσης του Ολυμπιακού αλλά και της ενδυνάμωσης των συναγωνιστών του, γενικά θα έχουμε κι άλλες ανακατατάξεις. Οι καλά χτισμένες ομάδες βρίσκουν το δρόμο τους αλλά και τους βαθμούς που τους αναλογούν.

Το μήνυμα είναι για τον Θρύλο που έχει, μετά τη Γιουβέντους, την μεγάλη μονομαχία στο Αγρίνιο.

Αν τα πράγματα πάνε δις στραβά, μια βδομάδα αρκεί για να επιβεβαιωθεί ο Αναγνωστάκης και ο Βίρβος:

Σπάζει, γκρεμίζει η σκαπάνη
Κι όλα σωριάζονται στη γη…

*Το κείμενο προέρχεται από το σημερινό οπισθόφυλλο της Sportday (4-12-17) και είναι μια χορηγία της πίπας Herb.



Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!