Όταν οι «άλλοι» τραγουδούν Μητροπάνο

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα σε επανεκτελέσεις τραγουδιών που πρωτοδισκογράφησε ο Δημήτρης Μητροπάνος.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Μια διαδρομή από «τ’ Αναφιώτικα» μέχρι τα «Λαδάδικα»


Στις 17 Απριλίου συμπληρώνονται έξι χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Μητροπάνος ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του για τις «γειτονιές των αθανάτων». Αξίζει να υπενθυμίσουμε, πως πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τη γέννησή του, αφού ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 2 Απριλίου 1948.

Με αυτή την αφορμή, την Τετάρτη 18 Απριλίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm 100,6, από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη σε επανεκτελέσεις από άλλους ερμηνευτές, τραγουδιών που πρωτοδισκογράφησε ο Δημήτρης Μητροπάνος. Ηχογραφήσεις, δισκογραφημένες και ανέκδοτες, που καλύπτουν μια χρονική περίοδο από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι σήμερα.

Νομίζω πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε πώς προσέγγισαν τα τραγούδια που «σφράγισε» με τη φωνή του ο Δημήτρης Μητροπάνος, εξίσου σπουδαίοι ερμηνευτές της ίδιας γενιάς ή νεώτεροι ή ακόμα και οι ίδιοι οι δημιουργοί των τραγουδιών.

Μαζί με αυτά, θα ακουστούν και δυο τραγούδια που αφιερώθηκαν στον Δημήτρη Μητροπάνο μετά τη «φυγή» του…

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!