Όταν η Χαρούλα συνάντησε τον Στέλιο

Την Τετάρτη το βράδυ η Χάρις Αλεξίου μπαίνει στο «Ωδείο» με τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Όταν η «μαθήτρια» συνάντησε το «δάσκαλο»


Με ένα ξεχωριστό θέμα βγαίνει στον «αέρα» αυτή την Τετάρτη, η εκπομπή «Εγώ δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Δημοτικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm. Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου από τις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, θα επιχειρήσουμε να σκιαγραφήσουμε τη μουσική σχέση του Στέλιου Καζαντζίδη με την Χάρις Αλεξίου.

Η συνεργασία τους πίσω από το ίδιο μικρόφωνο απαριθμεί δώδεκα ηχογραφήσεις, στις οποίες η Χάρις Αλεξίου σιγοντάρει τον Στέλιο Καζαντζίδη. Έντεκα που πραγματοποιήθηκαν τη διετία 1973 - 1974 και μία το 1987. Βεβαίως, όλα αυτά τα χρόνια, η ερμηνεύτρια δεν σταμάτησε να συμπεριλαμβάνει στις συναυλίες της, αλλά και σε κάποιους από τους δίσκους της, τραγούδια που πρωτοηχογραφήθηκαν με τη φωνή του Καζαντζίδη.

Αυτή την Τετάρτη λοιπόν, από τις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, θα προσπαθήσουμε να ξανακούσουμε όσα περισσότερα τραγούδια είναι εφικτό, με την Χαρούλα να σιγοντάρει τον Στέλιο ή να ερμηνεύει τραγούδια που δισκογράφησε πρώτος ο κορυφαίος λαϊκός βάρδος. Μαζί με αυτά, θα ακουστούν κάποια τραγούδια με τη φωνή της Χαρούλας, στους στίχους των οποίων υπάρχουν αναφορές στον Καζαντζίδη, αλλά και ηχογραφημένες μαρτυρίες των ερμηνευτών, που μιλούν ο ένας για τον άλλον.

Στιγμές από τη δισκογραφία ή ανέκδοτες, ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες ή τηλεοπτικές εκπομπές, που καλύπτουν μια χρονική περίοδο από το 1973 μέχρι το 2009.

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά ή εναλλακτικά σε αυτό το σύνδεσμο.

Η κεντρική φωτογραφία προέρχεται από το βιβλίο του Γιώργου Τσάμπρα «Αλεξίου» των εκδόσεων «Κ. Αδάμ» (2009). Πρόκειται για στιγμιότυπο από το γάμο του Στέλιου με την Βάσω Καζαντζίδη στις 30 Απριλίου 1982.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!