Οριστικά λουκέτο στο MEGA από το ΣτΕ

Με απόφαση της Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, μπαίνουν τίτλοι τέλους στο πρώην Μεγάλο Κανάλι.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/10/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ΣτΕ έκανε δεκτή την απόφαση του ΕΣΡ για το κλείσιμο του MEGA, καθώς το κανάλι δεν υπέβαλε δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του μετά τη διακοπή ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών.

Έτσι μετά τη μη συμμετοχή του καναλιού στην τελευταία αδειοδοτική διαδικασία αυτόματα έρχεται ως συνέπεια ο τερματισμός της λειτουργίας του.

Αυτό ακριβώς οδήγησε στην απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία διατάχθηκε ο τερματισμός λειτουργίας του MEGA, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4496/2017.

Ο σταθμός και οι 112 εργαζόμενοι ζήτησαν την ακύρωσή της, κάτι που δεν συμμερίστηκε η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Θυμίζουμε πως το MEGA από τον Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων αλλά δεν υπέβαλλε δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του, ούτε συμμετείχε στηνδιαδικασία χορήγησης αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν στις αποφάσεις τους, ότι «μετά την εφαρμογή του Ν. 4496/2017 οι τηλεοπτικοί σταθμοί εξαρτούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους από τη συμμετοχή τους σε προκηρυχθείσα διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης».

Την ίδια ώρα, με 4 άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας απερρίφθησαν οι αιτήσεις ακύρωσης της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ, ANT1 και STAR που στρεφόντουσαν κατά της τελευταίας αδειοδοτικής διαδικασίας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!