«Όλα τα κέντρα ανοίγουν πάλι για να ξεχειμωνιάσουμε…»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα σε ζωντανές ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε λαϊκά κέντρα και μουσικές σκηνές.

«Πάμε σε κέντρα κοσμικά»

Με μια μεγάλη βόλτα στα νυχτερινά λαϊκά κέντρα της Αθήνας, η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» ολοκλήρωσε τα ταξίδια της στο ελληνικό τραγούδι για το 2018.

Το εορταστικό κλίμα των ημερών και η σταθερή αύξηση της προσέλευσης του κοινού στα κέντρα διασκέδασης τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έδωσαν την ιδέα, ώστε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, να αφιερωθεί σε ηχογραφήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε λαϊκά μαγαζιά ή μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Τραγούδια που κάλυψαν μια χρονική περίοδο από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 και τη ζωντανή ηχογράφηση του συγκροτήματος του Βασίλη Τσιτσάνη με την Μαρίκα Νίνου στο κέντρο του «Τζίμη του Χοντρού», μέχρι τα πολύ πρόσφατα χρόνια και τις εμφανίσεις του Βαγγέλη Κορακάκη στη «Μαγιοπούλα» (νυν «Κρύπτη») και του Γιάννη Λεμπέση στο «Εντελαμαγκέν» και τα «Καρδιοφτερουγίσματα».

Ανάμεσα σε όλα αυτά, ηχογραφήσεις από τα κέντρα «Του Καλαματιανού», του «Βρανά», το «Θεμέλιο», το «Χάραμα», το «Πανόραμα», το «Ντέφι», τις «Νταλίκες», το «Χρυσό πέταλο», το «Σταυρό του νότου», το «Τσάι στη Σαχάρα», τον «Κεραμεικό», τον «Ζυγό», την «Ιερά οδό», το «Απτάλικο», τη «Μαγιοπούλα», το «Εντελαμαγκέν», τα «Καρδιοφτερουγίσματα»…

*Ο τίτλος της εκπομπής προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου, που συμπεριλήφθηκε το 1987 στο δίσκο «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι».

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates