Οι «πιο μεγάλες ώρες» στην πορεία της Γιώτας Λύδια

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα με ηχογραφήσεις από τη μεγάλη διαδρομή της σπουδαίας ερμηνεύτριας στο λαϊκό τραγούδι.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Συ μου χάραξες πορεία…»


Στις 24 Φεβρουαρίου 1934 γεννήθηκε στο συνοικισμό της Ελευθερούπολης, δίπλα στη Νέα Ιωνία, από γονείς πρόσφυγες από τη Σμύρνη, η Παναγιώτα Μανταράκη. Κι αν δεν σας λέει κάτι αυτό το όνομα, αναφέρομαι στη σπουδαία Γιώτα Λύδια…

Με αυτή την αφορμή, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, από τις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη σε ηχογραφήσεις από τη δισκογραφία της Γιώτας Λύδια, από το 1954 και τα πρώτα της τραγούδια, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Στη δίωρη διάρκεια της εκπομπής, εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες, θα ακουστούν πολλά ξεχασμένα τραγούδια με τη φωνή της Γιώτας Λύδια από δίσκους 78 και 45 στροφών, αρκετά από τα οποία δεν έχουν επανεκδοθεί σε μεγάλους δίσκους ή cd και θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής.

Όλα αυτά, συνοδευόμενα από μαρτυρίες της, όπως αποτυπώθηκαν το 2006 στο ξεχωριστό βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη «Γιώτα Λύδια - Η πιο μεγάλη ώρα», με τη βιογραφία της ερμηνεύτριας, που προλόγισαν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας.

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!