Οι «παλιοί λογαριασμοί» του Δημήτρη Λέντζου στη Θεσσαλονίκη

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια ραδιοφωνική συνέντευξη από τον πολυγραφότερο στιχουργό της γενιάς του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δημήτρης Λέντζος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης


Την Τετάρτη 15 Μαΐου ο ποιητής, στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Λέντζος ήταν φιλοξενούμενος της εκπομπής «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm.

Ο Δημήτρης Λέντζος είναι ο πολυγραφότερος και ένας από τους σημαντικότερους ποιητές - στιχουργούς της τελευταίας δεκαπενταετίας. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα στο 2018 παρουσίασε τέσσερις ξεχωριστούς, ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών, διατηρώντας πάντα ψηλά τον πήχη της ποιότητας. Τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από τις συνεργασίες του με συνθέτες και τραγουδοποιούς όπως ο Χρήστος Λεοντής, ο Μιχάλης Τερζής, ο Νίκος Πλατύραχος, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Φίλιππος Πλακιάς, ο Σπύρος Κουρκουνάκης, ο Πάνος Μπούσαλης, ο Γιώργος Καγιαλίκος, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, ο Στάθης Γκότσης, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης και άλλοι… Γνωστότερο όλων βεβαίως, το «Έρωτας αρχάγγελος» σε μουσική του Χρήστου Λεοντή, με τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, που κυκλοφόρησε το 2007 στον ομώνυμο δίσκο.

Οι μουσικές επιλογές μας κινήθηκαν από τα πρώτα τραγούδια του Δημήτρη Λέντζου, που ηχογραφήθηκαν το 1997 σε μουσική Μιχάλη Τερζή με τη φωνή της Μαρίας Σουλτάτου, μέχρι τα τραγούδια από το «Παράξενο τσίρκο», σε μουσική Μανόλη Ανδρουλιδάκη, που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβρη του 2018…
100 3292
- Για καθαρά τεχνικούς λόγους η συνέντευξη μεταδόθηκε ηχογραφημένη.

- Ο τίτλος προέρχεται από το τραγούδι «Παλιοί λογαριασμοί» σε μουσική του Νεοκλή Νεοφυτίδη και στίχους του Δημήτρη Λέντζου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!