Οι επανεκτελέσεις του Στέλιου Καζαντζίδη

Οι δεύτερες εκτελέσεις του Στέλιου Καζαντζίδη, από την «ανατολή» μέχρι το «ηλιοβασίλεμα» ενός «δρόμου δίχως σύνορα»…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Είμαι τραγούδι, είμαι λαός…»


Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν αφιερωμένη στα τραγούδια που ηχογράφησε ο Στέλιος Καζαντζίδης σε δεύτερη (ή μεταγενέστερη) εκτέλεση, από το 1958 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, οι επίσημες, δισκογραφημένες επανεκτελέσεις του Καζαντζίδη ανέρχονται, περίπου, στις 160 (χωρίς να υπολογίζουμε τις διάφορες ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις από διάφορα σπίτια, γλέντια κλπ ή ακόμα και κάποιες εγγραφές στο studio που «διέρρευσαν» την τελευταία δεκαετία στο διαδίκτυο ή εντάχθηκαν σε συλλογές που κυκλοφόρησαν, κυρίως, μέσω των εφημερίδων).

Επειδή λοιπόν το σύνολο των επανεκτελέσεων του Στέλιου Καζαντζίδη ξεπερνά κατά πολύ το ραδιοφωνικό δίωρο, στην εκπομπή της Τετάρτης εστιάσαμε περισσότερο σε επανεκτελέσεις τραγουδιών που πρωτοδισκογραφήθηκαν από άλλους ερμηνευτές και όχι τόσο σε αυτά που πρωτοείπε ο Καζαντζίδης και ξαναδισκογράφησε μετά από χρόνια ο ίδιος. Ηχογραφήσεις, πολλές από τις οποίες έγιναν σημεία αναφοράς στη μεγάλη ιστορία του λαϊκού τραγουδιού, διαμορφωτής του οποίου υπήρξε ο Στέλιος Καζαντζίδης

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!