Ο Βαγγέλης Κορακάκης από τον «Κάβο» στα «Θαλασσινά παλάτια»

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο «μπάρκος» του «παλιόσκαρου» από τον «κάβο» στα «θαλασσινά παλάτια».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Επισκεπτήριο» στο «Τεχνηέντως»


«Επισκεπτήριο» …

Μια άλλη άποψη, μια άλλη εκδοχή τις Τετάρτες, στην εκπομπή «Τεχνηέντως» του 958 της ΕΡΤ3.


Άνθρωποι «δικοί μας», των ΜΜΕ και του διαδικτύου, με έφεση στο ραδιόφωνο και τη μουσική, φίλοι παλαιοί καθώς και νέοι μουσικοί παραγωγοί, άνθρωποι που αγαπούν να μοιράζονται λόγια, τραγούδια και συναισθήματα από μικροφώνου, μας επισκέπτονται και καταλαμβάνουν τη ραδιοφωνική ώρα κάθε Τετάρτη 1-2 μ.μ. στον 958.


Αυτά σημειώνει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Τσολακίδης για το «Επισκεπτήριο», τη νέα ενότητα εκπομπών, που μεταδίδεται κάθε Τετάρτη 1 με 2 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της καθημερινής εκπομπής του «Τεχνηέντως» στο Πολιτιστικό Ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 στους 95,8 fm, όπου καλεί παλιούς και νέους ραδιοφωνικούς παραγωγούς να κάνουν τη δική τους εκπομπή.

Τα «θαλασσινά παλάτια» του... Αγίου Νικολάου


Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχθηκα την πρόσκληση του Γιάννη Τσολακίδη για να παραβρεθώ στο «Επισκεπτήριο» την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ημέρα του Αγίου Νικολάου, ημέρα που γιορτάζει η θάλασσα… Λόγω της ημέρας λοιπόν προσανατολίστηκα σε ένα αφιέρωμα με τραγούδια που σχετίζονται με τη θάλασσα. Απλά, επειδή τα τραγούδια της θάλασσας, είναι εκατοντάδες, σκέφτηκα να εστιάσω στις «θαλασσινές» δημιουργίες ενός λαϊκού συνθέτη που, απ’ όσο ξέρω, λατρεύει κι έχει «φάει με το κουτάλι» τη θάλασσα… Του Βαγγέλη Κορακάκη.

Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν, ακούστηκε μια επιλογή από τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη, μέσα στα οποία υπάρχει ποικιλοτρόπως η θάλασσα, από τον «Κάβο» του 1988, μέχρι τα «Θαλασσινά παλάτια», τον τελευταίο δίσκο του Βαγγέλη Κορακάκη, με ερμηνευτές τον Γιώργο Νταλάρα και τον Βασίλη Κορακάκη, που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group τον Μάιο του 2016…

Αξίζει να σημειωθεί πως, με αφορμή την επέτειο «φυγής» του Παύλου Σιδηρόπουλου (που έφυγε από τη ζωή στις 6 Δεκεμβρίου 1990), ο Γιάννης Τσολακίδης διάλεξε για εισαγωγή της εκπομπής ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του «πρίγκιπα της rock»… Ένα τραγούδι αφιερωμένο «Στην Η.»…

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή. Η φωτογραφία στο video είναι της Ελένης Κορακάκη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!