Ο Στέλιος Βαμβακάρης στο Δεύτερο για τον Κώστα Χατζηδουλή

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Tο δεύτερο μέρος του αφιερώματος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Αφιέρωμα στον Κώστα Χατζηδουλή


Μετά από το πρώτο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής του Σιδερή Πρίντεζη «Το κλειδί του Σολ» στον Κώστα Χατζηδουλή, που πραγματοποιήθηκε στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με την παρουσία του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος «ξεκλείδωσε» το «συρτάρι» των αναμνήσεων από τη φιλία και τη συνεργασία του με τον Κώστα Χατζηδουλή, την Πέμπτη 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος του Σιδερή Πρίντεζη στον εκλιπόντα σπουδαίο ερευνητή και «ρακοσυλλέκτη».

Στο πρώτο ημίωρο ο ραδιοφωνικός παραγωγός συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Στέλιο Βαμβακάρη, που θυμήθηκε στιγμές από τη συνεργασία του με τον Χατζηδουλή, όπως η σύνθεση του περίφημου τραγουδιού «Χαϊδάρι» σε στίχους του πατέρα του Μάρκου Βαμβακάρη, ενώ παράλληλα εξήρε τα χαρίσματα και τις αρετές του «ρακοσυλλέκτη». Ο Κώστας Χατζηδουλής επιμελήθηκε ή συνεργάστηκε με τον Βαμβακάρη σε δίσκους, όπως ήταν το «Σ’ ένα μπαρ του Μισισίπι ένας ναύτης απ’ τη Σύρα», «Ασεβή τροπάρια» και «Γεια σου ζωή μου όμορφη». Όπως ανέφερε μάλιστα ο Στέλιος Βαμβακάρης, πριν από λίγες ημέρες είχε παραδώσει στον Χατζηδουλή ένα cd με ανέκδοτα τραγούδια σε μουσική δική του και στίχους του Μάρκου, με την προοπτική της έκδοσης.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής ακούστηκαν τραγούδια από δισκογραφικές δουλειές που επιμελήθηκε ο Κώστας Χατζηδουλής.

Το αφιέρωμα του Σιδερή Πρίντεζη στον Κώστα Χατζηδουλή θα ολοκληρωθεί στο Δεύτερο Πρόγραμμα το Σάββατο 20 Απριλίου από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ.

Στο video μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του Στέλιου Βαμβακάρη στον Σιδερή Πρίντεζη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!