Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν - Λ. Μαχαιρίτσας, Λ. Ελευθερίου στην Αυλή των Χρωμάτων

(PHOTOS) Με την Αθηνά Καμπάκογλου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού και έρχεται ξανά στις οθόνες μας σε νέα ημέρα και ώρα μετάδοσης, κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ2.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Πέμπτης, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

(Νέος Κύκλος) - Εκπομπή 1η: «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λευτέρης Ελευθερίου»


«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, στην πρεμιέρα του νέου κύκλου της εκπομπής την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 21:00 στην ΕΡΤ2, παρουσιάζει ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», το οποίο θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στο Θησείον - Ένα Θέατρο για τις Τέχνες.

Στο επίκεντρο τίθεται ένα ηθικό πρόβλημα: Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων;

«Πώς μπορείς να είσαι καλός όταν όλα γύρω σου είναι τόσο ακριβά;», αναρωτιέται η κεντρική ηρωίδα.

Έργο τρυφερό, αστείο όσο και σκληρό, ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό, ο «Καλός άνθρωπος του Σετσουάν» αποτελεί το έργο του Μπρεχτ με τις περισσότερες απευθύνσεις στο κοινό, με τις περισσότερες τομές στη δράση του.
DSC 2922
Καλεσμένοι ο σκηνοθέτης της παράστασης, Νικορέστης Χανιωτάκης και οι ηθοποιοί Πέγκυ Τρικαλιώτη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κώστας Κάππας, Γεράσιμος Σκαφίδας, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μπέτυ Αποστόλου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Βαλέρια Δημητριάδου, καθώς και η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Λήδα Πρωτοψάλτη.

Την παρέα συμπληρώνουν και απογειώνουν ο αγαπημένος τραγουδοποιός - ερμηνευτής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο πολυτάλαντος ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, που θα τραγουδήσουν δημιουργίες του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, αλλά και αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν το σύγχρονο μουσικό γίγνεσθαι. Επίσης, θα ακουστούν τραγούδια από την παράσταση του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε πρωτότυπη μουσική του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στις 21:00 – 23:00
DSC 2978
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση - αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λίγδας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!