Ο Γιάννης Λεμπέσης και «Τα Ρεμπέτικα της κατοχής»

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα και αμέσως μετά στο «Αρχοντικό του Σαράντη»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ο Γιάννης Λεμπέσης, η Μαρία Σταφυλοπάτη, η Μαριάνθη Λιουδάκη και η ορχήστρα του Λαϊκή Στράτα «πιάνουν δουλειά» από νωρίς το απόγευμα.

«Τα Ρεμπέτικα της κατοχής»


Συγκεκριμένα 6-8 το απόγευμα θα παρουσιάσουν ζωντανά στο Δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας 103,7 FM τα «Ρεμπέτικα της κατοχής» στην εκπομπή του Σιδερή Πρίντεζη και λίγο αργότερα στο «Αρχοντικό του Σαράντη» ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός τους θα αναφέρεται πάλι στα επίκαιρα και διαχρονικά «Ρεμπέτικα της κατοχής».

Η πολύχρονη συνεργασία του Λεμπέση με τον πρωτεργάτη του Ρεμπέτικου Μιχάλη Γενίτσαρη που είναι ο σπουδαιότερος δημιουργός «Ρεμπέτικων της κατοχής» τον κατέστησε γνώστη αυτού του σπουδαίου και ιδιαίτερου ρεπερτορίου. Έτσι εκτός από τα γνωστά και κλασσικά (Σαλταδόρος, Κάποια μάνα αναστενάζει, Στέλιος Καρδάρας, Χαϊδάρι κ.α.) θα ακουστούν και σπάνια αριστουργήματα όπως το «Θα πάρω το ντουφέκι μου» του Στέλιου Κηρομύτη, το «Άκου Ντούτσε μου τα νέα» του Παναγιώτη Τούντα, το «Ένας λεβέντης έσβησε» του Μανώλη Χιώτη και άλλα ιδιαίτερα.

Το ρεπερτόριο αυτό καταδεικνύει ότι οι δημιουργοί του Ρεμπέτικου κατέγραψαν με εκπληκτικό τρόπο τη θλιβερή εποχή και τα γεγονότα της κατοχής και δεν υπήρξαν απλοί παρατηρητές.

«Αρχοντικό του Σαράντη»


Ο Γιάννης Λεμπέσης και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν ιδιαίτερα δυναμικά και επιτυχημένα την φετινή σαιζόν στο «Αρχοντικό του Σαράντη» (Φυλής 234, πλατεία Αμερικής, τηλ.2108643554 και 2108625040) και σας περιμένουν κάθε Παρασκευή & Σάββατο βράδυ από τις 10,30 μ.μ και κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 2.30 μ.μ.

Όπως είπαμε, ειδικά την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου με αφορμή την ιστορική μας επέτειο, στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν τα παντοτινά διαμάντια που δημιουργήθηκαν στην καρδιά της κατοχής καις το δεύτερο μέρος το κλασικό και αληθινό γλέντι που στήνει ο Λεμπέσης με τους συνεργάτες του με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά.

Μια πραγματικά ευρηματική πρόταση που από αυτές που σπανίζουν στις μέρες μας στην διασκέδαση.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!