Ο Ανδρέας Καρακότας με «κάτι παιδιά που αγαπάνε τα τραγούδια» του Κουγιουμτζή

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ - PHOTOS & VIDEO) Ο Ανδρέας Καρακότας στην εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» με τραγούδια της δισκογραφίας του και με αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

O Ανδρέας Καρακότας τραγουδά Σταύρο Κουγιουμτζή

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης 100,6 fm, ολοκλήρωσε για φέτος τα ταξίδια της στο ελληνικό τραγούδι, με καλεσμένο τον Ανδρέα Καρακότα, έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς, που εμφανίσθηκε στο προσκήνιο από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μετά.

Κύρια αφορμή στάθηκε η συμμετοχή του στο δίσκο του Γιώργου Καγιαλίκου και του Δημήτρη Λέντζου «Αιώνια μέθη», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φλεβάρη.

Στην πρώτη ώρα της εκπομπής συζητήσαμε με τον Ανδρέα Καρακότα για τις συνεργασίες του με δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Βαγγέλης Γιαννάκης και άλλοι, ακούγοντας παράλληλα δισκογραφημένες και ανέκδοτες εκτελέσεις με τη φωνή του.

Στη δεύτερη ώρα ο Ανδρέας Καρακότας και τέσσερις ξεχωριστοί μουσικοί μας θύμισαν κάποια από τα γνωστά, αλλά και τα «ξεχασμένα διαμάντια» του Σταύρου Κουγιουμτζή. Έπαιξαν μαζί του ο Πέτρος Παλαμούρας (μπουζούκι), ο Σάκης Κοντονικόλας (πιάνο), ο Κώστας Ματσίγκος (κιθάρα) και ο Γιάννης Κύρμος (κοντραμπάσο). Από τα πρώτα χρόνια του ’90 ο Ανδρέας Καρακότας ήταν και αποτελεί μέχρι σήμερα σταθερό μέλος της ορχήστρας του Σταύρου Κουγιουμτζή, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Ματσίγκο, ο οποίος είναι παράλληλα υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της ορχήστρας.

Με αυτό τον τρόπο έπεσε για φέτος η «αυλαία» της εκπομπής «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», που παρουσιάστηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης…

Στο πρώτο video μπορείτε να ακούσετε το πρώτο μέρος της εκπομπής.

Στο δεύτερο video μπορείτε να ακούσετε το δεύτερο μέρος με το αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Στο τελευταίο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα video με το τραγούδι «Τα κατά Ματθαίον πάθη» του Σταύρου Κουγιουμτζή και του Κώστα Κινδύνη, όπως ακούστηκε στην εκπομπή της περασμένης Τετάρτης.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

- Κεντρική φωτογραφία Ανδρέα Καρακότα: Γιάννης Φιλιππουπολίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates