Νέος κύκλος ντοκιμαντέρ - αφιερωμάτων ξεκινά «Με τον Λουκιανό»

4 ντοκιμαντέρ βασισμένα στο πλούσιο αρχείο του συνθέτη, καθώς και σε συνεντεύξεις συνεργατών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη (07.02.2017), η ΕΡΤ ετοίμασε και μεταδίδει έναν νέο κύκλο τεσσάρων ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο «Με τον Λουκιανό», που είναι αφιερωμένα στον σπουδαίο συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, που σημάδεψε με το έργο και τη ζωή του πολλές γενιές του τόπου μας, τώρα που έφυγε από τη ζωή, είναι ένα σύμβολο αγνού, ευαίσθητου, σημαντικού και ακέραιου καλλιτέχνη.

Όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι θέλουν να γνωρίσουν και να χαρούν πτυχές της ζωής του και της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, που δεν πρόλαβαν να ζήσουν οι ίδιοι.

Το υλικό των εκπομπών βασίζεται στο πλούσιο αρχείο του συνθέτη, καθώς και σε συνεντεύξεις συνεργατών.

ΕΡΤ1

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στις 22:30
55

«Ο δικός μας Λουκιανός… έναν χρόνο μετά»


Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 22:30, η ΕΡΤ1 προβάλλει το πρώτο από τα τέσσερα ντοκιμαντέρ - αφιερώματα με τίτλο «Ο δικός μας Λουκιανός… έναν χρόνο μετά».

Φίλοι, συνεργάτες, δημόσια πρόσωπα, οι δικοί του άνθρωποι, μιλούν για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη έναν χρόνο μετά το θάνατό του.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, η Αφροδίτη Μάνου, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Μίμης Δομάζος, η Φοίβη Αγγελοπούλου, οι γείτονές του στο Μεταξουργείο, η γυναίκα του Άννα Βαγενά και τα παιδιά του, μιλούν ο καθένας για «τον δικό του Λουκιανό», έτσι όπως τον γνώρισαν και τον έζησαν.
77
Σκηνοθεσία - σενάριο - παραγωγή: Γιάννης Χαριτίδης
Εκτέλεση παραγωγής: Φάνης Συναδινός

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!