Μια «χαμένη» συνέντευξη του Γιάννη Καλατζή στο Δεύτερο και τη «Φωνή της Ελλάδας»

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα και μια «χαμένη» συνέντευξη του Γιάννη Καλατζή στην εκπομπή του Γιάννη Τζουανόπουλου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Σαν σήμερα…


Στις 13 Ιουλίου 2017 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο Γιάννης Καλατζής.

Αφιέρωμα στον Γιάννη Καλατζή…


Ήταν τρεις μέρες μετά, το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουλίου, όταν ο δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και στιχουργός Γιάννης Τζουανόπουλος πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Καλατζή στην εκπομπή του «Εσείς, εγώ κι οι δρόμοι» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Με τον Γιάννη Τζουανόπουλο συνομίλησαν τηλεφωνικά ο Γιώργος Κατσαρός, συνθέτης που έγραψε τα περισσότερα τραγούδια στην διαδρομή του ερμηνευτή (32), αλλά και ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Καλατζή σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας. Όπως είχε υποσχεθεί μάλιστα ο Τζουανόπουλος, στην εκπομπή αυτή θα μεταδίδονταν και μια συνέντευξη που του παραχώρησε ο Γιάννης Καλατζής (από τις ελάχιστες που έδωσε στην καριέρα του) και μεταδόθηκε από το Δεύτερο Πρόγραμμα στις 29 Ιανουαρίου 2012.

…και μια χαμένη συνέντευξη…


Δυστυχώς, όπως ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος, η συνέντευξη αυτή δε βρέθηκε, έτσι ώστε να ακουστεί ξανά στο πλαίσιο του αφιερώματος. Έκπληκτος όμως, άκουσε το συνεργάτη μας Θανάση Γιώγλου, ερευνητή της ελληνικής μουσικής και ραδιοφωνικό παραγωγό, να του ανακοινώνει τηλεφωνικά πως η συνέντευξη αυτή υπάρχει ηχογραφημένη στο αρχείο του. Έτσι, «δεσμεύθηκαν» οι δυο τους, να την παρουσιάσουν σύντομα…

Η ώρα αυτή ήρθε και, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη «φυγή» του Γιάννη Καλατζή, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, από τις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ η εκπομπή του Γιάννη Τζουανόπουλου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, σε παράλληλη σύνδεση με τη «Φωνή της Ελλάδας», θα είναι αφιερωμένη στον ξεχωριστό ερμηνευτή.

Στη δίωρη διάρκεια της εκπομπής θα μεταδοθεί ολόκληρη η «χαμένη» συνέντευξη του Γιάννη Καλατζή, ενώ στο studio παραβρίσκεται ο Θανάσης Γιώγλου, που, στο δεύτερο μέρος, μιλά για τις δραστηριότητές του στο Ogdoo.gr και στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τον Γιάννη Καλατζή, τον Σταύρο Κουγιουμτζή και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο μέρος στο studio της εκπομπής παραβρίσκεται, καλεσμένος του Γιάννη Τζουανόπουλου και ο Σιδερής Πρίντεζης, επίσης ξεχωριστός παραγωγός του Δευτέρου Προγράμματος. Όλα αυτά διανθισμένα με τραγούδια με τη φωνή του Γιάννη Καλατζή, αλλά και νεότερες επανεκτελέσεις από άλλους ερμηνευτές, τραγουδιών που πρωτοδισκογραφήθηκαν με τη φωνή του Καλατζή.

Για τεχνικούς λόγους η εκπομπή θα μεταδοθεί ηχογραφημένη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!