Με το «Χρονικό» του Μαρκόπουλου η Sportday (22/12/16)

Με ένα τραγούδι από ένα σπουδαίο δίσκο σχολιάζει την αθλητική επικαιρότητα το οπισθόφυλλο της Sportday.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/12/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με το «Χρονικό» του χαρισματικού Γιάννη Μαρκόπουλου και το περίφημο μουσικό κίνημα «Επιστροφή στις ρίζες» που θεσμοθέτησε σχολιάζει την ποδοσφαιρική επικαιρότητα στο οπισθόφυλλό της η εφημερίδα Sportday μέσω του ogdoo.gr.

Το 1950 (Καφενείον η Ελλάς) με τους πηγαίους στίχους του Κ.Χ. Μύρη (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Κώστα Γεωργουσόπουλου) δίνει την αφορμή για νύξεις και τοποθετήσεις με νόημα στην ευρηματική ενότητα με τίτλο «Πίπες και Φτερά» και υπότιτλο «Μπάλα μετά μουσικής» που υπογράφει ο διευθυντής του ogdoo.gr, συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης.

Οι χαρές καημοί του ποδοσφαίρου, κυρίως, αλλά και των άλλων αθλημάτων «συμπορεύονται» με τις αγωνίες, τα όνειρα, τα ταξίδια, τους έρωτες, τις ήττες και τις αλήθειες των τραγουδιών. Άλλωστε το τραγούδι -όταν είναι τραγούδι- και το τόπι, ως τα πιο λαοφιλή «αθλήματα» συχνά αποτέλεσαν και αποτελούν καθρέφτη της κοινωνίας και του τόπου που τα γεννά…

Η τέχνη του ποδοσφαίρου λοιπόν, και όχι μόνο, σμίγει με την τέχνη και το νόημα των τραγουδιών.
sportday2212.jpg
Το οπισθόφυλλο της Sportday, που μπορείτε να διαβάσετε στο ogdoo.gr μέσα από το pdf που ακολουθεί, είναι μια χορηγία της πίπας Herb.
Συνημμένα αρχεία:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!