Με Νικολακοπούλου το οπισθόφυλλο της Sportday (11/1/17)

Με ένα τραγούδι σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου σχολιάζει την αθλητική επικαιρότητα το οπισθόφυλλο της Sportday.
Με το επίκαιρο «Μαύρο Χιόνι» από το δίσκο «Παραδέχτηκα» της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με δημιουργίες του Γκόραν Μπρέγκοβιτς και της Λίνας Νικολακοπούλου που κυκλοφόρησε το 1991 σχολιάζει την ποδοσφαιρική και μπασκετική επικαιρότητα στο οπισθόφυλλό της η εφημερίδα Sportday μέσω του ogdoo.gr.

Το παραδοσιακό αλλά «πειραγμένο» από τον Μπρέγκοβιτς κομμάτι σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου δίνει την αφορμή για νύξεις και τοποθετήσεις με νόημα στην ευρηματική ενότητα με τίτλο «Πίπες και Φτερά» και υπότιτλο «Μπάλα μετά μουσικής» που υπογράφει ο διευθυντής του ogdoo.gr, συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης.

Οι χαρές και οι καημοί του ποδοσφαίρου, κυρίως, αλλά και των άλλων αθλημάτων «συμπορεύονται» με τις αγωνίες, τα όνειρα, τα ταξίδια, τους έρωτες, τις ήττες και τις αλήθειες των τραγουδιών. Άλλωστε το τραγούδι -όταν είναι τραγούδι- και το τόπι, ως τα πιο λαοφιλή «αθλήματα» συχνά αποτέλεσαν και αποτελούν καθρέφτη της κοινωνίας και του τόπου που τα γεννά…
herbsportday
Το οπισθόφυλλο της Sportday, που μπορείτε να διαβάσετε στο ogdoo.gr μέσα από το pdf που ακολουθεί, είναι μια χορηγία της πίπας Herb.
Συνημμένα αρχεία:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

test952557475