Με Μανώλη Λιδάκη το οπισθόφυλλο της Sportday (19/1/17)

Η αθλητική επικαιρότητα μέσα από ένα τραγούδι που ερμήνευσε ο Μανώλης Λιδάκης στις αρχές της δεκαετίας του ’80.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μα το τραγούδι που ξεκίναγε, τον δίσκο του Τάκη Μπουγά και του Αντώνη Ανδρικάκη «Μίλα μου απλά» σχολιάζει στο οπισθόφυλλό της την αθλητική επικαιρότητα η εφημερίδα Sportday.

Το «Φως» ή αλλιώς «Ανάψτε κάνα φως», πρώτο στην πρώτη πλευρά του βινυλίου 33 στροφών, που ερμήνευσε ο νεαρός, τότε, Μανώλης Λιδάκης δίνει την αφορμή για νύξεις και τοποθετήσεις με νόημα στην ευρηματική ενότητα με τίτλο «Πίπες και Φτερά» και υπότιτλο «Μπάλα μετά μουσικής» που υπογράφει ο διευθυντής του ogdoo.gr, συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης.

Οι χαρές και οι καημοί του ποδοσφαίρου, κυρίως, αλλά και των άλλων αθλημάτων «συμπορεύονται» με τις αγωνίες, τα όνειρα, τα ταξίδια, τους έρωτες, τις ήττες και τις αλήθειες των τραγουδιών. Άλλωστε το τραγούδι -όταν είναι τραγούδι- και το τόπι, ως τα πιο λαοφιλή «αθλήματα» συχνά αποτέλεσαν και αποτελούν καθρέφτη της κοινωνίας και του τόπου που τα γεννά…
sportday 12345
Το οπισθόφυλλο της Sportday, που μπορείτε να διαβάσετε στο ogdoo.gr μέσα από το pdf που ακολουθεί, είναι μια χορηγία της πίπας Herb.
Συνημμένα αρχεία:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!