Με Μπιθικώτση το οπισθόφυλλο της Sportday (29/12/16)

Με ένα διάσημο λαϊκό τραγούδι στου Σερ Μπιθί » σχολιάζει την αθλητική επικαιρότητα το οπισθόφυλλο της Sportday.
Με τις «Αμφιβολίες» του Γρηγόρη Μπιθικώτση που τραγούδησε το 1968 ο Λευτέρης Μυτιληναίος σχολιάζει την μπασκετική και ποδοσφαιρική επικαιρότητα στο οπισθόφυλλό της η εφημερίδα Sportday μέσω του ogdoo.gr.

Ο Μπιθικώτσης εκτός από πηγαίος ερμηνευτής υπήρξε και προικισμένος συνθέτης. Οι «Αμφιβολίες» του δίνουν την αφορμή για νύξεις και τοποθετήσεις με νόημα στην ευρηματική ενότητα με τίτλο «Πίπες και Φτερά» και υπότιτλο «Μπάλα μετά μουσικής» που υπογράφει ο διευθυντής του ogdoo.gr, συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης.

Οι χαρές και οι καημοί του ποδοσφαίρου, κυρίως, αλλά και των άλλων αθλημάτων «συμπορεύονται» με τις αγωνίες, τα όνειρα, τα ταξίδια, τους έρωτες, τις ήττες και τις αλήθειες των τραγουδιών. Άλλωστε το τραγούδι -όταν είναι τραγούδι- και το τόπι, ως τα πιο λαοφιλή «αθλήματα» συχνά αποτέλεσαν και αποτελούν καθρέφτη της κοινωνίας και του τόπου που τα γεννά…

Η τέχνη του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και όχι μόνο, σμίγει λοιπόν με την τέχνη και το νόημα των τραγουδιών.
sport2912
Το οπισθόφυλλο της Sportday, που μπορείτε να διαβάσετε στο ogdoo.gr μέσα από το pdf που ακολουθεί, είναι μια χορηγία της πίπας Herb.
Συνημμένα αρχεία:

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

test269690385