Μαρίκα Νίνου: Αφιέρωμα στην «παράξενη κοπέλα» του λαϊκού τραγουδιού

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην ανεπανάληπτη λαϊκή ερμηνεύτρια, 61 χρόνια μετά τη «φυγή» της.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Θέλω στα μπουζούκια απόψε να με πας…»


Στις 23 Φεβρουαρίου του 1957 έφυγε από τη ζωή η Μαρίκα Νίνου, σε ηλικία μόλις 38 ετών. Ερμηνεύτρια που με οκτώ μόνο χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, κατάφερε να φτιάξει ένα μύθο τέτοιο, που θα ζήλευαν πολλές ομότεχνες με πολλαπλάσια χρόνια καριέρας. Η συνεργασία της βεβαίως με το Βασίλη Τσιτσάνη αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Η Νίνου όμως δεν συνεργάστηκε μόνο με τον Τσιτσάνη. Μπήκε στη δισκογραφία το 1948 με τραγούδια του Μανώλη Χιώτη και συνεργάστηκε με δημιουργούς όπως οι Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Απόστολος Καλδάρας, Γεράσιμος Κλουβάτος, Απόστολος Χατζηχρήστος, ο Κώστας Καπλάνης, με τον οποίο συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και αρκετοί άλλοι.
niniou4
61 χρόνια μετά τη φυγή της, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη σε μεγάλες επιτυχίες, αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια που ηχογράφησε η Μαρίκα Νίνου, από το 1948 μέχρι το τέλος…

*Ο τίτλος της εκπομπής προέρχεται από το τραγούδι του Μανώλη Χιώτη «Παράξενη κοπέλα» που δισκογραφήθηκε το 1950 με την Μαρίκα Νίνου, τον Μανώλη Χιώτη και τον Νίκο Βούλγαρη.

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά ή εναλλακτικά σε αυτό το σύνδεσμο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!