Μαλώνω την καρδιά!

Ένα τραγούδι, μια ιστορία… και άλλα παρεμφερή!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πριν από τρία χρόνια κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group o δίσκος «Οι φωνές σ’ αυτή την πόλη», σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Νίκου Αναγνωστάκη. Η εργασία αυτή έδωσε βήμα να αναδειχθούν νέα και «καθαρά» πρόσωπα με ταλέντο στο τραγούδι, όπως οι Θανάσης Ματζίλης, Βασίλης Προδρόμου, Δήμητρα Σταθοπούλου, Απόστολος Μόσιος, Θοδωρής Μέρμηγκας, Ανδρέας Λάφης, Δημήτρης Γακιόπουλος. «Κομβική» η παρουσία και «επιμελητεία» του Γιώργου Νταλάρα στην έκδοση, ο οποίος ερμηνεύει τέσσερα τραγούδια, όπως και η συμμετοχή του Δημήτρη Μπάση.

Δεν είναι τυχαίο πως το τραγούδι που αγαπήθηκε περισσότερο και ακούστηκε στα ραδιόφωνα ήταν το ντουέτο του τελευταίου με τη Σταθοπούλου, «Μαλώνω την καρδιά».

Ήσουν η ζωή μου όλη και μια αγκαλιά
Κάτω από τον ήλιο μια σκιά…

Με ανάλογα ερωτικά λόγια, εξέφρασε την αγάπη του στην ομάδα της Λάρισας ο Αλέξης Κούγιας, ανήμερα τη μέρα της αγάπης: «Σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου και γιορτάζω σφοδρά. Ο έρωτας μου είναι η ΑΕΛ… Αποφάσισα να μην πουλήσω τις μετοχές και να παλέψω μαζί με τους οπαδούς μας να κάνουμε την ομάδα μεγάλη… Πουλάς όταν έχεις ανάγκη. Εγώ θέλω να μείνω για πάντα εδώ».

Την ίδια ώρα ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες ανέβαζε βίντεο στη σελίδα του στο Facebook, στο οποίο παρουσίαζε το love story του με τη σύζυγό του. Ο Μπέντο μάλλον έμεινε ασυγκίνητος. Κι όμως ο Αργεντίνος είναι χρήσιμος, και υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να ξελασπώσει στα δύσκολα, να ενθουσιάσει συμπαίκτες και φιλάθλους. Είκοσι λεπτά δικά του, μπορεί και να αντιστοιχούν με ολάκερα ενενηντάλεπτα άλλων και στο φινάλε να εξασφαλίζουν μια πολυπόθητη πρόκριση.

Ο Άγιος Βαλεντίνος στάθηκε σκληρός απέναντι στον έρωτα του Σπανούλη για το pick-n-roll. Ο αρχηγός του «Θρύλου» στα 34 του μάλλον θα πρέπει σιγά σιγά να συμβιβάζεται με μικρότερες συμμετοχές και πιο αργές επανόδους ώστε να γιάνουν καλά οι πληγές που φέρνει… ο χρόνος. Ευτυχώς ο Σφαιρόπουλος τον εκτιμάει και τον αγαπάει πολύ περισσότερο απ’ ότι ο Μπέντο τον Τσόρι.

Ο Άγιος της χτεσινής ημέρας δεν ευλόγησε ούτε το πάλαι ποτέ ειδύλλιο του Μάικλ Εσιέν με το «τριφύλλι». Χαρακτηριστική η εξομολόγηση της εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή: «Η ζωή δεν τελειώνει στον Εσιέν…. Λυπάμαι για τη συμπεριφορά σας ως ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μας ζητήσατε να σας εξυπηρετήσουμε και το κάναμε, αλλά...».

Λόγια αγάπης και με νόημα, λόγω της ημέρας και από το γενικό διευθυντή της Οσμανλίσπορ, Εντέρ Γιουργκουβέν προς τον Ολυμπιακό λίγο πριν την μεγάλη αναμέτρηση: «Βλέπουμε αυτό το παιχνίδι σαν Εθνική υπόθεση. Πιστεύω θα επιστρέψουμε στην πατρίδα μας, κάνοντας στο ματς ό,τι περνάει από το χέρι μας. Πιστεύω έχουμε προβάδισμα ως χώρα. Φυσικά ο κόσμος αποτελεί σημαντικό παράγοντα, αλλά πιστεύω πως θα έχουμε καλή φιλοξενία. Θα ήθελα να σημειώσω πως στο δεύτερο παιχνίδι, εμείς θα ανταποδώσουμε…»

Στην ΑΕΚ δεν γιόρτασαν όπως θα ήθελαν την αγαπησιάρικη αυτή επέτειο αφού η ισοπαλία με τον Ηρακλή, χαμήλωσε τα όνειρα και τις προσδοκίες. Αντίστοιχο ήταν το κλίμα και στον ΠΑΟΚ λόγω Ξάνθης, με αναλαμπές όμως αφού έρχεται η τόσο σημαντική αναμέτρηση με την Σάλκε. Λόγια αγάπης είχαμε από τον Ίβιτς και το τεχνικό επιτελείο προς τον Αθανασιάδη. Καλό θα είναι βέβαια, ο τελευταίος να είναι με τη σειρά του προσεκτικός, αφού όπως γράφει και ο Αναγνωστάκης:

Μαλώνω την καρδιά
Που πίστεψε σε αυτά
Στα ψεύτικα, στα ψεύτικα φιλιά
Ασάλευτο νερό να βρεις
για να καθρεφτιστείς
και τη ντροπή, τη ντροπή να δεις

*Το άρθρο προέρχεται από στο οπισθόφυλλο της Sportday, και είναι μια χορηγία της πίπας Herb

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!