Ξεχασμένα 45άρια για… λάτρεις του βινυλίου

Το δίωρο αποδείχθηκε πολύ λίγο, για να φιλοξενήσει τα 45άρια που επιλέχθηκαν για το αφιέρωμα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

45άρια που έμειναν… 45άρια


Ήταν 21 Δεκεμβρίου 2016, όταν στο πλαίσιο της εκπομπής «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο» στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφιερώσαμε μια εκπομπή σε τραγούδια από δίσκους 33 στοφών που δεν επανεκδόθηκαν ποτέ σε cd.  

Σε εκείνη την εκπομπή, λόγω της υπερπληθώρας των τραγουδιών από τους μεγάλους δίσκους, δεν ακούστηκαν καθόλου τραγούδια από δίσκους 45 στροφών, που δεν επανακυκλοφόρησαν σε lp ή cd… Υποσχεθήκαμε λοιπόν τότε ένα επόμενο αφιέρωμα, αποκλειστικά με σπάνια 45άρια…

Έτσι, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στην εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ακούστηκε μια επιλογή από λαϊκά τραγούδια της περιόδου 1959 - 1983 που κυκλοφόρησαν σε δίσκους 45 στροφών και δεν επανεκδόθηκαν ποτέ σε μεγάλο δίσκο ή cd. Δυστυχώς, το δίωρο της εκπομπής αποδείχθηκε πολύ λίγο, για να φιλοξενήσει όσα τραγούδια είχαν επιλεχθεί για το συγκεκριμένο αφιέρωμα. Είναι βέβαιο πως θα επανέλθουμε στο μέλλον.

Στη διάρκεια της εκπομπής είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε τηλεφωνικά με το φίλο δημοσιογράφο και συνεργάτη στο Ogdoo.gr Γιάννη Αλεξίου, ο οποίος είναι η «ψυχή» του «Vinyl is back», της μεγάλης γιορτής του βινυλίου, που, αφού έγινε θεσμός στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!