Καρνέζης και Νικολόπουλος μιλούν για τον Μίκη Θεοδωράκη

(ΑΚΟΥΣΕ) Ο Λάκης Καρνέζης και ο Χρήστος Νικολόπουλος μίλησαν στο Μikis Radio για τη συνεργασία τους με τον Μίκη Θεοδωράκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Τα «μπουζούκια» του Μίκη στο Mikis Radio


Με μια σειρά συνεντεύξεων από καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μίκη Θεοδωράκη, συνεχίζει την ανοδική του πορεία το διαδικτυακό ραδιόφωνο «Mikis Radio», που δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες, με σκοπό να παρουσιάσει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, στις 16 του Φλεβάρη ένας από τους στυλοβάτες του έργου του Μίκη, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Λάκης Καρνέζης, από το Όσλο της Νορβηγίας που ζει μόνιμα τα τελευταία 30 χρόνια, μίλησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Θεοδωράκη (εμπνευστή και δημιουργό του «Mikis Radio») για τη συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, που ξεκίνησε το 1961 και συνεχίστηκε μέχρι τα πολύ πρόσφατα χρόνια, τόσο δισκογραφικά όσο και σε συναυλίες - αφιερώματα στο συνθέτη.

Δυο μέρες μετά, ο Νίκος Θεοδωράκης με την Γωγώ Τσακογιάννη συνάντησαν στο «Περιβόλι του ουρανού» τον Χρήστο Νικολόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιρροές που δέχθηκε από τον Μίκη στα πρώτα του βήματα, για τους λαϊκούς δρόμους που «δίδαξε» στον συνθέτη, αλλά και για τις περιπέτειες που αντιμετώπισαν, με τον Γιώργο Νταλάρα, όταν, επί χούντας, έπαιζαν στα «Δειλινά» τα «18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας».

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα «18 Λιανοτράγουδα», η «Ανατολή», οι «Μπαλάντες», τα τραγούδια «Της εξορίας», ήταν κάποιοι από τους κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, που συμμετείχε παίζοντας μπουζούκι ο Χρήστος Νικολόπουλος

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!