Ίδρυση του 1ου Σωματείου Ραδιοφωνικών Παραγωγών

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για ένα καλύτερο μέλλον στα ερτζιανά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η ίδρυση του πρώτου επαγγελματικού Σωματείου (συνδικαλιστικής οργάνωσης) των ραδιοφωνικών παραγωγών που εργάζονται στους κάθε είδους, μορφής και χαρακτήρα Ραδιοφωνικούς Σταθμούς που λειτουργούν στην Μακεδονία και την Θράκη, αποτελεί πλέον γεγονός.

Όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο τύπου:


Χρειάστηκαν 30 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας, άπειρες ώρες πίσω από μικρόφωνα και κονσόλες, ατέλειωτες συζητήσεις και ζυμώσεις για να ιδρυθεί το πρώτο επαγγελματικό σωματείο Ραδιοφωνικών Παραγωγών στην Ελλάδα.

H ίδρυση της Ένωσης Ραδιοφωνικών Παραγωγών Μακεδονίας - Θράκης, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη των ΜΜΕ στη χώρα μας, πολλές αλλαγές εξυφαίνονται και μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί μέχρι σήμερα (όσο κι αν αυτό φαίνεται περίεργο) δεν είχαν καμία συνδικαλιστική εκπροσώπηση, η «φωνή» τους ακουγόταν μόνο μέσα από τις συχνότητες των ραδιοφώνων.

Όλες αυτές οι φωνές που χρόνια τώρα σας κρατούν συντροφιά, επιχειρούν να γίνουν μία, μέσω της ΕΡΠΑΜ-Θ, της Ένωσης που από εδώ και στο εξής θα είναι η «φωνή» αυτής της μεγάλης μερίδας εργαζομένων.

Σκοποί της ΕΡΠΑΜ-Θ είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη με τους άλλους εργαζόμενους (στη Ραδιοφωνία αλλά και εκτός αυτής) καθώς και η συμμετοχή των μελών της στους κοινούς αγώνες για την προάσπιση και ανάπτυξη της δημοκρατίας.

Η αρχή έγινε με δέκα από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης να έχουν εκπροσώπους στην Ένωση, σειρά έχει τώρα η περιφέρεια να δώσει και αυτή το δυναμικό παρών.

Μετά τις αρχαιρεσίες της 22ας Οκτωβρίου 2017 το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκε και έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά του.

Πρόεδρος: Δέσποινα Αυγερίδου, Αντιπρόεδρος: Αιμίλιος Τσαρουχάς, Γενική Γραμματέας: Μαρία Λεριά, Ταμίας: Κωνσταντίνος Γιαλαμπούκης και Β’ Γραμματέας: Πολύκαρπος Μαυρόπουλος.

Ελπίζουμε ότι θα σας βρούμε αλληλέγγυους στα επόμενα βήματά μας, στους κοινούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με κυρίαρχο στοιχείο την αγάπη μας για το μέσο που με ανιδιοτέλεια υπηρετούμε, το Ραδιόφωνο!

Για το Δ.Σ της Ένωσης Ραδιοφωνικών Παραγωγών Μακεδονίας - Θράκης
Δέσποινα Αυγερίδου
Τηλ: 694 9477254 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πρόεδρος ΕΡΠΑΜ-Θ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!