Η «Αυλή των Χρωμάτων» με «Το πάθος και το λάθος» του Θανάση Γιώγλου

(ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Βαγγέλης & Βασίλης Κορακάκης με την ορχήστρα του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/06/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το πάθος και το λάθος» - Αφιέρωμα στο βιβλίο του Θανάση Γιώγλου


Αφιερωμένη στο πρώτο βιβλίο του ερευνητή της ελληνικής μουσικής και ραδιοφωνικού παραγωγού Θανάση Γιώγλου «Το πάθος και το λάθος - Κρυφές ιστορίες της ελληνικής δισκογραφίας», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον Μετρονόμο, ήταν την Πέμπτη 6 Ιουνίου η εκπομπή της ΕΡΤ 2 «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου.

Λάθη, παραλείψεις, κομμένες εισαγωγές και ταξίμια που συναντάμε στις θρυλικές 45 στροφές και «κόπηκαν» στις νεότερες μετεγγραφές, άγνωστες πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφήσεις, λησμονημένα ονόματα μουσικών αναδύονται στο βιβλίο του, μέσα από βαθιά έρευνα χρόνων. Ο Θανάσης Γιώγλου αφηγήθηκε ιστορίες πίσω από αγαπημένα τραγούδια, τα οποία διαμόρφωσαν τη μουσική ιστορία του τόπου μας, ενώ στη φιλόξενη αυλή παραβρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες του Θανάση Γιώγλου, άνθρωποι που αγαπούν με πάθος το ελληνικό τραγούδι και το υπηρετούν με πίστη και συνέπεια, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Ο αγαπημένος Βαγγέλης Κορακάκης, ο οποίος υπογράφει και την εισαγωγή του βιβλίου, ο δημοσιογράφος και εκδότης του βιβλίου, Θανάσης Συλιβός, ο ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ Σιδερής Πρίντεζης με τις «ανεξάντλητες» γνώσεις του, ο ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Λέντζος, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και μουσικός Αλέξης Βάκης, καθώς και η ιστορικός και γενική γραμματέας του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών, Ειρήνη Σαρίογλου.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Σοφία Παπάζογλου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Βαγγέλης και ο νεότερος Βασίλης Κορακάκης με την ορχήστρα του, ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια που σχετίζονται με τις ιστορίες του βιβλίου, ενώ χόρεψαν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Παραδοσιακοί Δρόμοι», με χοροδιδάσκαλο τον Θανάση Λάκκα.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι, τραγούδι), Θοδωρής Στούγιος (μπουζούκι), Άγης Παπαπαναγιώτου (κιθάρα), Παναγιώτης Τσίτσικας (κόντρα μπάσο), Γιάννης Καλαφατέλης (ακορντεόν).

Χόρεψαν: Θανάσης Λάκκας, Θοδωρής Βιδάκης, Αθανάσιος Κατσαόνης, Δημήτρης Τζικούλης, Σταύρος Φερεντίνος, Κατερίνα Γερούση, Άννα Γκουλέτσα, Ευγενία Δενάζη, Γεωργία Τσεκούρα, Βάσια Τσιώπου.
DSC 4016
Την Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Το πάθος και το λάθος» στη μουσική σκηνή Χαμάμ στα Άνω Πετράλωνα (Δημοφώντος 97, Α. Πετράλωνα, τηλ. 210 3421212), με ξεχωριστούς ομιλητές, μουσικούς και τραγουδιστές.

Θα μιλήσουν:

Κώστας Μπαλαχούτης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, στιχουργός
Σιδερής Πρίντεζης, ραδιοφωνικός παραγωγός
Βαγγέλης Κορακάκης, συνθέτης

Στο μουσικό μέρος θα ακουστούν τραγούδια από τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Ντίνου, Σοφία Σαββουκίδου

Μαζί τους οι μουσικοί:

Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι - τραγούδι)
Γιώργος Καραμφίλλης (μπουζούκι)
Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα)
Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο)

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση - αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

«Το πάθος και το λάθος» στον Real fm 97,8


Στο παρακάτω video μπορείτε να ακούσετε μια τηλεφωνική συνέντευξη του Θανάση Γιώγλου στον Γιάννη Σκουλετάκη, που μεταδόθηκε από τον Real fm 97,8 το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!