Η «Αμίλητη Ιστορία» και το ogdoo.gr στο Los Angeles

(AKOYΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο συνεργάτης μας Θανάσης Γιώγλου στην Ελληνική Ραδιοφωνία του Los Angeles για το ogdoo.gr και την «Αμίλητη Ιστορία».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

O Θανάσης Γιώγλου στο Los Angeles


O αρθρογράφος, μελετητής της ελληνικής μουσικής και ραδιοφωνικός παραγωγός Θανάσης Γιώγλου ήταν καλεσμένος, τηλεφωνικά, στην εκπομπή της Ανδριάνας Πετράτου στην Ελληνική Ραδιοφωνία του Los Angeles (LA.HellenicRadio). Όπως δήλωσε η τελευταία, το ogdoo.gr αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μουσική επικαιρότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας και έγκυρη πηγή θεμάτων. Κατά κάποιο τρόπο, ανέφερε η Πετράτου, υπάρχει μια άτυπη συνεργασία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας του Los Angeles με τη θεματική του ogdoo.gr.

Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 5 τα ξημερώματα - ώρα Ελλάδος - της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, (αντιστοίχως 7 μμ το απόγευμα της Κυριακής - ώρα δυτικής ακτής, Ειρηνικού και 10 μμ ώρα ανατολικής ακτής, Ατλαντικού).

Ο Θανάσης Γιώγλου, που αρθρογραφεί στο ogdoo.gr από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του και συνεχίζει μέχρι σήμερα, έχοντας καθημερινή παρουσία, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ogdoo.gr και την προσφορά του στο χώρο της μουσικής και του πολιτισμού, ενώ στάθηκε και στις δισκογραφικές εκδόσεις του Ogdoo Music Group. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κυκλοφορία του δίσκου «Αμίλητη Ιστορία», με τα ποιήματα της Ελένης Αρβελέρ, που μελοποίησε ο Νίκος Πλάτανος και τραγούδησαν ο Γιώργος Νταλάρας με την Ασπασία Στρατηγού. Στο ημίωρο της εκπομπής μάλιστα, ακούστηκαν τρία τραγούδια από το δίσκο.

Ο Θανάσης Γιώγλου μίλησε επίσης για τη βιωματική του σχέση με τη μουσική και το τραγούδι, καθώς και για τις δραστηριότητές του ως συλλέκτη, μουσικού και ραδιοφωνικού παραγωγού στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης (100,6 fm).

Στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε μετά την εκπομπή, η ακροάτρια Lea Dakis, σύζυγος του μπουζουξή Νίκου Πουρπουράκη, κέρδισε ένα αντίτυπο του cd «Αμίλητη ιστορία», ενώ, όπως πληροφορηθήκαμε, δεκάδες ήταν τα μηνύματα που απέστειλαν ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά οι ακροατές της εκπομπής.

Δυο μήνες πριν, στις 12 Δεκεμβρίου του 2016 η εκπομπή της Ανδριάνας Πετράτου στην Ελληνική Ραδιοφωνία του Los Angeles ήταν αφιερωμένη στον Βαγγέλη Κορακάκη και στα «Θαλασσινά παλάτια», το δίσκο της συνεργασίας του με τον Γιώργο Νταλάρα και τη συμμετοχή του Βασίλη Κορακάκη, που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group.

Στο video ακούτε την εκπομπή της Ανδριάνας Πετράτου με τον Θανάση Γιώγλου.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!