Γιώργος Νταλάρας: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη απ’ το να ψάχνεις το άγνωστο»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Mε ένα βιβλίο και με παλιά και νέα τραγούδια στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Γιώργος Νταλάρας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης - Μέρος 1ο


Την Τετάρτη 3 Απριλίου ο Γιώργος Νταλάρας ήταν φιλοξενούμενος της εκπομπής «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm.

Ο Γιώργος Νταλάρας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Λάλα με τίτλο «Γιώργος Νταλάρας… και το καλοκαίρι κρυώνω!», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Απριλίου στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στην εκπομπή, ο ερμηνευτής μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα, όπως η πρόσφατη έκδοση του βιβλίου, τα προγράμματα στις μπουάτ στα χρόνια της χούντας και τη μεταπολίτευση, η σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με τους λαϊκούς δρόμους, η σύνδεση των καινούργιων με τα παλιά λαϊκά τραγούδια, ο πόλεμος που ξέσπασε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80 μεταξύ δημιουργών και τραγουδιστών, το πρόσφατο σκάνδαλο της ΑΕΠΙ, οι δίσκοι που ανακοινώθηκαν και δεν κυκλοφόρησαν ποτέ, η κατάσταση στις σημερινές δισκογραφικές εταιρείες, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του Ogdoo.gr και του ιδρυτή του Νίκου Αναγνωστάκη. Κατέκρινε επίσης όσους ισχυρίζονται πως η σημαία των ναζί δεν κατέβηκε το ‘41 από την Ακρόπολη από τον Μανώλη Γλέζο και τον Λάκη Σάντα, αλλά από κάποιους άλλους.

Οι επιλογές μας κινήθηκαν γύρω από τους τελευταίους προσωπικούς δίσκους και τις συμμετοχές του Νταλάρα, αλλά και μέσα από το παλαιότερο υλικό, με ξεχωριστά τραγούδια που δεν έγιναν ιδιαιτέρως γνωστά. Βέβαια, ο χειμαρρώδης λόγος του Γιώργου Νταλάρα δεν ήταν δυνατόν να χωρέσει στη μιας ώρας και 45 λεπτών διάρκεια της εκπομπής κι έτσι την επόμενη Τετάρτη θα παρουσιαστεί το δεύτερο μέρος της συνέντευξης.

Δεκάδες ήταν τα ηλεκτρονικά μηνύματα που λάβαμε. Ξεχώρισα ένα από αυτά, που έστειλε ο φίλος και σταθερός ακροατής της εκπομπής μας Φώτης Γιουλτουρίδης, που ζει στο Οντάριο του Καναδά από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα από το καθεστώς της εποχής, μετοίκησε από την Καλαμαριά για αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Γεια σου Θάνο

Χθες άκουσα όλη την εκπομπή με τον Γιώργο Νταλάρα και τα τραγούδια, αλλά αυτό που είπε ο Γιώργος και πήρε πάρα πολύ την προσοχή μου, ήταν όταν είπε:

«Ορισμένοι που φορούν μαύρα ρούχα και κρατάν κοντάρια με την ελληνική σημαία και κάνουν τους πατριώτες».

Και επίσης για το ποιος σήκωσε τη σημαία στην Ακρόπολη, φυσικά ήταν ο Γλέζος.

Λοιπόν, ο Νταλάρας εκτός που είναι από τους καλύτερους τραγουδιστές, είναι και Παλικάρι - Παλικάρι - Παλικάρι και το επαναλαμβάνω πολλές φορές.

Χαιρετώ από Καναδά,

Φώτης

Για καθαρά τεχνικούς λόγους η εκπομπή μεταδόθηκε ηχογραφημένη. Στο video μπορείτε να την ακούσετε ολόκληρη. Η κεντρική φωτογραφία είναι του Κώστα Σιαχπαζίδη και προέρχεται από την παρουσίαση του βιβλίου στην Θεσσαλονίκη.

Ακούστε και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Νταλάρα στον Θανάση Γιώγλου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!