Γιάννης Κότσιρας: «Η εποχή του bel canto τελειώνει»

Ο Γιάννης Κότσιρας για την τέχνη του ερμηνευτή που δύει, το ξεκίνημά του, αυτούς που ζήλεψε, το δίσκο, τις συναυλίες του και την απόλυτη ξεφτίλα που ζούμε.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/07/2017
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Οι ευρηματικές συνεντεύξεις «Πριν πας στη συναυλία, πέρνα από το Μέντα» ολοκληρώθηκαν με τον Γιάννη Κότσιρα.

Νωρίτερα και από την 1η Ιουνίου απ’ τα στούντιο του Μέντα 88 παρέλασαν, οι Σωκράτης Μάλαμας, Νατάσσα Μποφίλιου, Πάνος Μουζουράκης, Imam Baildi, Δήμητρα Γαλάνη - Ευστάθιος Δράκος.

Τον Γιάννη Κότσιρα «ανέκριναν» δημοσιογράφοι από τα site πολιτισμού musicity.gr, musiccorner.gr & ogdoo.gr με εκπροσώπους την Βεατρίκη Ψυχάρη, την Ειρήνη Ζαβιτσάνου, και τον γράφοντα, αντίστοιχα. Τον συντονισμό είχε ο Πάνος Σουρούνης. 

Ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε για την έλλειψη -παρά τις όποιες εξαιρέσεις- πλουραλισμού στο ρεπερτόριο των ραδιοφωνικών σταθμών που αδικούν με τα «στεγανά» τους πολλά τραγούδια στα οποία δεν δίνεται καν η ευκαιρία να δοκιμάσουν την αύρα τους, την τύχη τους και την σχέση τους με τον κόσμο. Ταυτόχρονα στάθηκε στην μονοκρατορία των playlists και την απουσία εμπνευσμένων μουσικών παραγωγών που με τις γνώσεις και την αισθητική τους θα μπορούσαν να προτείνουν στο κοινό καλλιτέχνες και κομμάτια. 
metnakotsiri.jpg
Παράλληλα μίλησε για τον «γκρέμισμα» της δισκογραφίας για το τέλος των τραγουδιστών και την «επικράτηση» των τραγουδοποιών τονίζοντας πως «η εποχή του bel canto τελειώνει».

Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος συνεχίζει με επιτυχία τις ζωντανές παραστάσεις του στις οποίες και συναντιούνται διαφορετικές γενιές ακροατών αλλά και το νέο του δίσκο.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει χαρακτηριστικές στιγμές από την κλασική πια δισκογραφία του, να ξεδιπλώσει τα βιώματά του και ερμηνευτές που «ζήλεψε» καθώς συνθέτες που τον καθόρισαν.

Ο Γιάννης Κότσιρας θεωρεί πως το «ζόρι» των καιρών θα βγει στα τραγούδια όταν «κατακαθίσει ο κουρνιαχτός», ενώ για πολλά «παράξενα» φαινόμενα των ημερών μας δεν δίστασε να πει «πως ζούμε την απόλυτη ξεφτίλα».

Σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα και «έξυπνη» συνέντευξη.  

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!