Έφυγε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Φώτης Φερενίδης

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης ο ξαφνικός θάνατος του ραδιοφωνικού παραγωγού Φώτη Φερενίδη σε ηλικία 47 ετών.

Έφυγε ο Φώτης Φερενίδης


Ο Φώτης Φερενίδης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, εργαζόταν τα τελευταία είκοσι χρόνια στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100. Από την καθημερινή εκπομπή του, τις «100 μικρές ανάσες», είχαν περάσει εκατοντάδες σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού.

Η ανακοίνωση της ΔΕΠΘΕ


Η ανακοίνωση της ΔΕΠΘΕ για τον θάνατο του Φώτη Φερενίδη έχει ως εξής:

«Μέρα πένθους η σημερινή για την οικογένεια του Δημοτικού Ραδιοφώνου και της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, που αποχωρίζεται ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της.

Ο Φώτης Φερενίδης, ένας από τους πιο αξιόλογους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης δεν είναι πια μαζί μας. Ο λατρεμένος μας Φώτης έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 47 χρόνων.

Ο Φώτης Φερενίδης εργαζόταν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης για είκοσι και πλέον χρόνια. Άριστος επαγγελματίας, εξαιρετικός γνώστης της μουσικής, του ελληνικού και ξένου μουσικού ρεπερτορίου.

Στην εκπομπή του “100 μικρές ανάσες” φιλοξενήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού πενταγράμμου, μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο αλλά και νέοι καλλιτέχνες της πόλης είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τη δουλειά τους.

Ο Φώτης Φερενίδης υπήρξε για όλους μας ένας λατρεμένος συνάδελφος μα προπαντός φίλος».

Πάντα με το χαμόγελο…


Την τελευταία πενταετία, από τότε που ξεκίνησε η εκπομπή μου «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» στο «αδελφό» Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης (100,6 fm), έβλεπα κάθε Τετάρτη τον Φώτη για μισή ώρα σχεδόν, πριν ξεκινήσει η εκπομπή μου και κάναμε ατέλειωτες συζητήσεις σχετικά με το ελληνικό τραγούδι και πολύ περισσότερο για τις τρέχουσες κυκλοφορίες και τα μουσικά δρώμενα στην πόλη μας. Είχαμε συνεργαστεί αρκετές φορές και υπήρχε μεταξύ μας αλληλοεκτίμηση, χωρίς να είμαστε, αυτό που λένε «κολλητοί» φίλοι. Είχα την τιμή μάλιστα να με καλέσει τρεις φορές στην εκπομπή του και να τη διαμορφώσουμε μαζί… Αντιμετώπιζε τα πάντα με καλή διάθεση και χαμόγελο και όταν του ζητούσες βοήθεια για κάποιο θέμα, δεν την αρνιόταν ποτέ. Το τελευταίο διάστημα είχαμε να μιλήσουμε γύρω στον ένα μήνα. Δεν μου είχε αναφέρει ποτέ για κάποιο πρόβλημα υγείας. Η τραγική είδηση, χθες το απόγευμα, μας συγκλόνισε όλους…

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω Σχολαρίου Θεσσαλονίκης.

Υ.Γ: Γράφοντας αυτές τις αράδες και ψάχνοντας στο αρχείο για φωτογραφίες, συνειδητοποίησα κάτι. Ρε συ Φώτη, τόσα χρόνια φωτογραφίζαμε ο ένας τον άλλον με τους καλλιτέχνες που είχαμε καλεσμένους και μαζί δεν έχουμε ούτε μια φωτογραφία…

Οι εκπομπές του Φώτη Φερενίδη


Ακολουθούν τρεις από τις «100 μικρές ανάσες» του Φώτη Φερενίδη στις οποίες είχα τη χαρά να είμαι καλεσμένος.

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στις 19 Ιουνίου 2017.

Αφιέρωμα στις ζωντανές ηχογραφήσεις τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη στις 14 Ιουλίου 2017. Η εκπομπή μας έκλεισε με «Το πανηγύρι των άστρων»… Σύμπτωση;

Αφιέρωμα στον αρχιμουσικό Κώστα Σαμσαρέλο στις 16 Απριλίου 2015.

Στο κανάλι του Φώτη Φερενίδη στο youtube μπορείτε να ακούσετε κάποιες ακόμα από τις εκπομπές του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!