Διαμάντια του παραδοσιακού & ρεμπέτικου ξανά σε εφημερίδα

37 ηχογραφήσεις με τον Γιάννη Λεμπέση σε επιμέλεια του Παναγιώτη Κουνάδη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου η Δημοκρατία της Κυριακής -που εκτάκτως κυκλοφορεί μία ημέρα νωρίτερα- συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό διπλό cd με 37 αδέσποτα ρεμπέτικα και παραδοσιακά!

Τα ερμηνεύουν ο Γιάννης Λεμπέσης, η Ασημένια και ο Γιώργος Ζορμπάς. Ο πρώτος μαζί με τον σπουδαίο μελετητή της μουσικής παράδοσης, τον Παναγιώτη Κουνάδη, υπογράφουν την μουσική επιμέλεια της έκδοσης.

Η κυκλοφορία αυτή ξεχωρίζει και για την επιλογή των τραγουδιών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται. Σεβασμός στις αυθεντικές καταθέσεις και την ίδια ώρα νεύρο και σύγχρονη δύναμη συνδυασμένα με γνώση, μεράκι, μαστοριά.

Το διπλό αυτό cd αποτελεί κατά κάποιο τρόπο σύνοψη μιας έκδοσης τριών cd που κυκλοφόρησε πριν από αρκετά χρόνια με το περιοδικό Πίστα σημειώνοντας πωλήσεις άνω των 100 χιλιάδων αντιτύπων.

Συμμετέχουν σπουδαίοι μουσικοί (Σαραγούδας, Καρατάσος, Κονάς, Μανιφάβας, Γλένης, Λεμπέσης, Φουστέρης, Έκτορας Κοσμάς) ορισμένοι εκ των οποίων δεν είναι πια κοντά μας. Η τέχνη τους όμως παραμένει παντοτινή.

Το έργο, στην αρχική του κυκλοφορία, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές αφού πέρα από τα ηχογραφήματα η έκδοση περιελάμβανε στοιχεία με την ιστορία των τραγουδιών, τους μουσικούς τους δρόμους και άλλες πολύτιμες αναφορές.
leppsadespota
Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που αναζητούσαν το συγκεκριμένο υλικό… εδώ και χρόνια. Ευκαιρία λοιπόν τώρα να το αποκτήσουν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!