Δελτίο οργής και αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Mega

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO) «Ευχόμαστε αυτή να μην είναι η τελευταία εκπομπή του σταθμού και να τα ξαναπούμε στον αέρα με τους τηλεθεατές μας».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων, στις 14.00, μετέδωσαν οι εργαζόμενοι του Mega: μετά την ανακοίνωση των μεγαλομετόχων του καναλιού ότι δεν θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια, με αποτέλεσμα τέλη Φεβρουαρίου το κανάλι να σταματήσει να εκπέμπει.


Το έκτακτο δελτίο παρουσίασαν η δημοσιογράφος Ειρήνη Ανδρουλάκη και ο Θανάσης Αυγερινός.

«Οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια. Το MEGA είναι εδώ. Διακόπτουμε το πρόγραμμα μας για τις κρίσιμες ώρες που περνούν οι 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους» είπε η Ανδρουλάκη.

Μετά το λόγο πήρε ο Θανάσης Αυγερινός για να δηλώσει: «σε λίγη ώρα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αδειοδότησης. Οι μέτοχοι του MEGA ενημέρωσαν εχθές τους εκπροσώπους μας ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό».

Στη συνέχεια προβλήθηκε η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες, θεωρούμε τις εξηγήσεις που δόθηκαν για τη μη συμμετοχή του MEGA στη διαγωνιστική διαδικασία “προφάσεις εν αμαρτίαις”. Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες και πετύχαμε να συγκεντρωθούν στις τράπεζες από διαφημιστικά έσοδα 55 εκατομμύρια ευρώ, απαιτούμε από τους μετόχους του MEGA να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε το κανάλι ζωντανό επί 21 μήνες, απαιτούμε από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη, να καταβάλλουν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα των εργαζομένων καθώς και όλες τις αποζημιώσεις.

Καλούμε: κυβέρνηση, υπουργείο Εργασίας και το ΕΣΡ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις 420 οικογένειες των εργαζομένων του MEGA.

Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και δεν δεχόμαστε να γίνουμε βορά στα επιχειρηματικά και πολιτικά σχέδια που παίζονται στην πλάτη μας».

Και κατέληξε ο Αυγερινός: «Ευχόμαστε αυτή να μην είναι η τελευταία εκπομπή του σταθμού και να τα ξαναπούμε στον αέρα με τους τηλεθεατές μας».

Η Ειρήνη Ανδρουλάκη συμπλήρωσε: «για όλους μας το MEGA είναι ένα δεύτερο σπίτι. Θα δώσουμε όποια μάχη μπορούμε για να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε μέχρι το τέλος. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 21 μήνες».

Οι εργαζόμενοι του MEGA θα συναντηθούν με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη για να συζητήσουν το τι θα γίνει αφού οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην διεκδικήσουν άδεια εθνικής εμβέλειας και να μην συμετάσχουν στον διαγωνισμό του ΕΣΡ.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!