Αγάθωνας: «Τα σκυλάδικα υπήρχαν πάντα»

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη του λαϊκού ερμηνευτή και μουσικού, διανθισμένη από «ζωντανές» μουσικές στιγμές.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Μια «βόλτα» του Αγάθωνα στη Σαλονίκη


Ήταν 29 του Οκτώβρη του 1996 (αλήθεια πότε πέρασαν 22 χρόνια;) όταν η ξεχωριστή εκπομπή «Βόλτα» που παρουσίαζε στην ΕΤ 3 ο Γιάννης Τσολακίδης, ήταν αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της περίφημης αναβίωσης του ρεμπέτικου τραγουδιού, τον Αγάθωνα Ιακωβίδη ή πιο απλά, τον Αγάθωνα…

Εκτός από τα «απαραίτητα» βιογραφικά στοιχεία σχετικά με τη ζωή του Αγάθωνα, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με το τραγούδι της εποχής, την αναβίωση του ρεμπέτικου και τον τρόπο που παίζονται στα παντός είδους πάλκα (από τα ρεμπετάδικα μέχρι τα σκυλάδικα), αλλά και στην επανέκδοση των πρώτων εκτελέσεων των ρεμπέτικων τραγουδιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αγάθωνας: «Δεν μ’ αρέσει να κάνω δίσκους. Αν υπάρξουν όλες οι πρώτες εκτελέσεις, δε θα ξανακάνω δίσκο…»

Τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν στο «Παρασκήνιο» της Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίζονταν εκείνη την εποχή ο Αγάθωνας. Μαζί του έπαιξαν και τραγούδησαν οι Μαρία Παυλάκη (τραγούδι), Κώστας Βουτυράς (τραγούδι), Παναγιώτης Κουτσούρας και Γρηγόρης Μητρόπουλος (μπουζούκι), Παύλος Χιονίδης (ακορντεόν), Χρήστος Φωτόπουλος (κιθάρα), Βασίλης Μιχαήλ (μπάσο) και η αείμνηστη Αναστασία Σιδηροπούλου (κρουστά).

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή. Η σκηνοθεσία ήταν του Στέργιου Μήττα.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!