Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή


Αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή ήταν την Δευτέρα 19 Ιουνίου από τις 10 μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα η εκπομπή του Φώτη Φερενίδη «100 μικρές ανάσες» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm 100.

Κύριες αφορμές για το αφιέρωμα, η έκδοση του τελευταίου τεύχους του περιοδικού «Μετρονόμος», που είναι αφιερωμένο στον Σταύρο Κουγιουμτζή (επιμέλεια: Θανάσης Γιώγλου, Θανάσης Συλιβός), καθώς και η μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, που διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο χώρο της Προβλήτας Α’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Θα τραγουδήσουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Ανδρέας Καρακότας, η Λιζέτα Καλημέρη, η Μαρία Κουγιουμτζή και η Χορωδία του Ωδείου Τούμπας του Κωνσταντίνου Ματσίγκου, ο οποίος έχει την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων και της ορχήστρας.

Καλεσμένος στο studio του Fm 100 ήταν ο ερευνητής της ελληνικής μουσικής και ραδιοφωνικός παραγωγός Θανάσης Γιώγλου, ενώ μίλησαν τηλεφωνικά η Αιμιλία Κουγιουμτζή, σύζυγος του Σταύρου, ο Θανάσης Συλιβός, εκδότης του «Μετρονόμου» και ο Στάθης Παχίδης, καλλιτεχνικός υπεύθυνος της συναυλίας της 24ης Ιουνίου.

Τα τραγούδια της Θεσσαλονίκης


Στη δίωρη διάρκεια της εκπομπής ακούστηκαν τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή με αναφορές στην Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της, αλλά και ζωντανές - δισκογραφημένες και ανέκδοτες - ηχογραφήσεις τραγουδιών του, που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, σε συναυλίες ή τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Ηχογραφήσεις που καλύπτουν μια χρονική περίοδο από το 1965, μέχρι τις μέρες μας…
afisa_kougioumtzis.jpg

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!